Button mihamarabb elfelejtené a mai napot

Kiábrándító napot zárt pénteken, Bahreinben a McLaren Forma-1-es csapatának brit pilótája, Jenson Button.


Kiábrándító napot zárt pénteken, Bahreinben a McLaren Forma-1-es csapatának brit pilótája, Jenson Button.

A 2009-es év legjobbja mindössze két körig jutott az első tréningen, a szahíri pálya egyes kanyarjában ugyanis megpördült, melyet követően már nem tudott visszatérni a pályára.

Button vesszőfutása a második szabadedzésen is folytatódott, a tréning nagy részét ugyanis egy műszaki hiba miatt a bokszban volt kénytelen eltölteni: mindössze 12 kört tett meg, és végül a tabella 19. helyén zárt.

„Sajnos az esti tréningen is problémáim voltak. Amikor pályára gurultam a lágy gumikon, éreztem, hogy valami nincs rendben, ezért vissza kellett mennem a bokszba” – mondta a McLaren versenyzője.

„Azért is frusztráló az egész, mert Fernando és én két teljesen eltérő autóval dolgoztunk ma, és szerettünk volna minél több információt gyűjteni az új aerodinamikai elemekről.”

„Nincsenek illúzióink arra vonatkozóan, hogy hirtelen 1 másodpercet gyorsulunk. Körülbelül úgy állunk, ahogy Kínában. Fernando is azért végzett annyira elöl az első edzésen, mert riválisaink közül sokan rengeteg üzemanyaggal köröztek.”

„Abban bízom, hogy a harmadik edzésen nem lesznek problémáim. Meg kellene tudnunk még az időmérő előtt, hogyan viselkedik az autó. Itt, Bahreinben különösen jól el kell találni a féktávokat. A mai nap minden volt, de jó nem!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!