Button: Minden megváltozott Ausztráliában - F1VILÁG.HU

Button: Minden megváltozott Ausztráliában

HIRDETÉS

Jenson Button elmondta, hogy a szezon második állomásának helyet adó Ausztrál Nagydíjon aratott győzelme után érezte csak igazán otthonosan magát csapatában, és ez adott neki magabiztosságot a szezon hátralévő részére.


Jenson Button elmondta, hogy a szezon második állomásának helyet adó Ausztrál Nagydíjon aratott győzelme után érezte csak igazán otthonosan magát csapatában, és ez adott neki magabiztosságot a szezon hátralévő részére.

A brit versenyző, aki a tavalyi évben hatalmas meglepetésre megszerezte a bajnoki címet a Brawn GP színeiben, idén a McLarenhez igazolt.

Bár sokan attól tartottak, hogy belép az oroszlánbarlangba, és esélye sem lesz a csapat nagy kedvence és pártfogolja, Lewis Hamilton ellen, Button bebizonyította, hogy jól döntött, ugyanis végig harcban volt csapattársával, és remekül megtalálta vele a közös hangot.

A szezonnyitó ugyan nem sikerült túl jól számára, mert csak a 7. helyen végzett, márkatársa mögött, a második futamot megnyerte Ausztráliában, ahol remekül választotta meg stratégiáját, és a lehető legjobb pillanatban váltott slick abroncsokra.

Button a McLaren weboldalán adott nyilatkozatában elmondta, hogy az ausztrál futam volt számára az év csúcspontja, mert ekkor mutathatta meg először új csapatának, hogy mire is képes valójában.

„Az egy nagyon különleges hétvége volt számomra, hiszen ekkor mutathattam meg először a csapatnak, hogy mire is vagyok képes” – mondta a brit versenyző. „Továbbá ekkor váltam igazán a csapat részévé, ami nagyon sokat jelentett számomra.”

„Szóval ez egy nagyon megható pillanat volt, és magabiztosságot adott nekem a mérnökökkel való munkában, és ekkor tudatosult bennem az, hogy valóban jól döntöttem, mikor a McLarenhez igazoltam.”

Bár nem sikerült megvédenie a bajnoki címet, Button úgy érzi, elégedett lehet azzal, amit elért az idei évben a wokingi alakulattal.

„Egy nagyon jó évem volt, nagyon élveztem a munkát a csapattal, és boldog voltam, hogy része lehetek a McLarennek. Sikerült néhány fantasztikus eredményt elérnem” – folytatta.

Hirdetés

„Mindent egybevéve, nem voltunk elég jól ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, de végül a második helyen végeztünk a konstruktőrök versenyében. Most pedig mindannyian nagyon keményen dolgozunk, hogy tovább tudjunk fejlődni, és egy még erősebb csapatként kezdhessük meg a következő idényt a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!