Button most még nem fogja fel a sikereket - F1VILÁG.HU

Button most még nem fogja fel a sikereket

HIRDETÉS

Jenson Button elmondta, hogy a McLarennel elért eddigi sikereit majd csak visszavonulása után fogja tudni igazán értékelni, mert akkor lesz ideje arra, hogy azon gondolkozzon, miket is ért el valójában forma-1-es karrierje során.


Jenson Button elmondta, hogy a McLarennel elért eddigi sikereit majd csak visszavonulása után fogja tudni igazán értékelni, mert akkor lesz ideje arra, hogy azon gondolkozzon, miket is ért el valójában forma-1-es karrierje során.

A bajnoki címvédő idei második győzelmét aratta Kínában, mellyel a tabella élén állva érkezhet meg az európai szezon nyitóállomásának helyet adó Barcelonába.

Bár sokan óva intették attól, hogy Lewis Hamilton mellé, a McLarenhez igazoljon, Button eddig kiválóan teljesít, és már azon versenyzők között szerepel a neve, akik a történelmi csapattal komoly sikereket (ez esetben futamgyőzelmeket) értek el.

A brit pilóta azonban elmondta, hogy mindezt még nem tudja felfogni, ugyanis most csakis arra kell koncentrálnia, hogy versenyről versenyre minél jobban teljesítsen.

„Úgy gondolom, sokkal inkább a jövőben, mintsem most lesz ennek jelentősége” – felelte Button arra a kérdésre, hogy többet jelent-e számára egy olyan múltú csapattal versenyt nyerni, mint a McLaren.

„Egy csapat tagjának lenni teljesen más, mikor az ember visszatekint a karrierjére, és látja magát a McLaren színeiben. Mikor visszatekintesz, az teljesen más. Jelenleg nagyon kell összpontosítanom, minden egyes versenyen, mert nincs megállás.”

Button azt is elmondta, hogy már akkor érezhető volt a siker, mikor először látogatást tett új csapatánál, ám hozzátette: ezzel semmit nem akar elvenni a Hondától és a Brawn GP-től, mely csapatoknak rengeteget köszönhet.

„A McLarennél az a különbség, hogy tudják, mit jelen a győzelem, és az elmúlt évtizedekben nem egyszer volt ebben részük” – folytatta. „Míg a Honda ezt nem mondhatja el magáról, ugyanis nem csapatként, hanem motorszállítóként ért el sikereket. Ebben mindenképpen különböző a két csapat.”

„Az ember tudja, hogy a McLaren minden évben, melyben versenyez, harcban lesz a bajnoki címért, ha pedig nem, akkor valami kardinális hibát követett el. Miközben a többi csapat, és nem azt mondom, hogy nem tudnak harcba szállni a vb-címért, de azt nem olyan rutinból teszi, mint ez a gárda.”

Hirdetés

„Azonban semmit nem szabad elvenni a Hondától és a Brawn-tól, mert ez a két csapat tett engem igazi emberré és versenyzővé” – tette hozzá Button.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!