Button nagyon csalódott, de optimistán látja a jövőt

A Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzésén tovább folytatta vesszőfutását a 2009-es év Forma-1-es világbajnoka, Jenson Button.


A Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzésén tovább folytatta vesszőfutását a 2009-es év Forma-1-es világbajnoka, Jenson Button.

A McLaren versenyzője alatt már a Q1-ben megállt az autó – a hétvégén nem először –, így csak az utolsó pozícióból vághat neki a bajnokság negyedik futamának holnap.

Button elárulta, nagyon csalódott, főleg azok után, hogy csapattársa, Fernando Alonso beverekedte magát a Q2-be, így vasárnap a 14. helyről startolhat.

„Fernando bejutott a második etapba, ami remek előrelépés részünkről, de kár, hogy én nem lehetek ott vele” – mondta csalódottan a brit.

„Vannak előrelépések, szóval pozitívnak kell maradnunk. Egyszerűen csak frusztráló, ha még egy kört sem tudsz megtenni az időmérőn.”

Button elárulta, azok után, hogy a pénteki edzésnap nagy részét műszaki hibák miatt ugyancsak kihagyta, meglepte, milyen jó volt autójának tempója a mai, harmadik gyakorláson.

„A harmadik edzés meglepően jó volt. A tegnapi problémák után jónak tűntünk az időmérő előtt, de ami ma történt, az hasonló ahhoz, mint ami péntek délelőtt sújtott. Minden leállt az autóban, volt egy erőteljes hang.”

„Sok munka vár ránk, de jó úton járunk, folyamatosan fejlődünk. Tudtuk, hogy nehéz idénykezdet vár ránk, de több pozitívum ért bennünket az év ezen szakaszában, mint vártuk. Szóval nem olyan rossz a helyzet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!