Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Button nem bánja, hogy kihagyta a mugellói tesztet

Jól döntött a McLaren alakulata akkor, amikor versenyzői helyett Gary Paffettnek és Oliver Turvey-nek adott lehetőséget a Forma-1-es csapatok mugellói tesztsorozatán, az elmúlt héten – állítja Jenson Button.


Jól döntött a McLaren alakulata akkor, amikor versenyzői helyett Gary Paffettnek és Oliver Turvey-nek adott lehetőséget a Forma-1-es csapatok mugellói tesztsorozatán, az elmúlt héten – állítja Jenson Button.

A brit versenyző úgy véli, nem sok előnye származott volna abból, ha elutazik a csapattal Olaszországba, a háromnapos gyakorlásra.

„Az igazi oka annak, hogy kihagytam a tesztet, a szimulátor és az autó között meglévő korreláció. A legtöbb tesztet a szimulátorban hajtjuk végre” – magyarázta Button.

„Fontos, hogy a tesztpilótáknak legyen némi összehasonlítási alapja: meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a megfelelő irányba haladunk a szimulátorral, illetve azokkal az elemekkel, amiket tesztelünk.”

„Amikor berakjuk azokat a számítógépbe és a szimulátorba, megfelelően működnek, mert a megfelelő számokat adjuk meg, noha néha előfordul, hogy megérkezel egy pályára, és az a bizonyos alkatrész nem működik megfelelően.”

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a szélcsatorna, a szimulátor és a pálya összhangban van, szóval ebből a szempontból nagyon fontos volt, hogy ők tesztelhettek.”

Button hozzátette, amellett, hogy nem sokat veszített azzal, hogy nem volt ott Maranellóban, úgy gondolja, csapata valójában profitálni fog abból, hogy a McLaren a tesztpilótáknak szavazott bizalmat.

„Lewis és én semmit sem tanultunk volna abból, hogy Mugellóban körözünk. Tudjuk, hogy kell vezetni egy versenyautót, és úgy érezzük, hogy az új elemeket a tesztpilóták is kipróbálhatják. Nem hiszem, hogy bármit is veszítettünk volna: sőt, valójában nyertünk, hiszen ebből előnyünk származhat a szezon későbbi szakaszában, hiszen fontos, hogy tesztpilótáink, akik a legtöbb tesztet a szimulátorban bonyolítják le, tényleg megértik, hogy is állunk az autóval.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS