Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Button: Nem biztos, hogy igent mondok a McLarennek

Button: Nem biztos, hogy igent mondok a McLarennek

A McLaren világbajnok versenyzője, Jenson Button Interlagosban úgy nyilatkozott, egyáltalán nem biztos, hogy amennyiben ajánlatot kap jelenlegi csapatától a jövő évre, elfogadja azt.


A McLaren világbajnok versenyzője, Jenson Button Interlagosban úgy nyilatkozott, egyáltalán nem biztos, hogy amennyiben ajánlatot kap jelenlegi csapatától a jövő évre, elfogadja azt.

A brit pilóta sorsa továbbra is bizonytalan, a McLaren ugyanis nem döntött még arról, milyen versenyzőpárossal vág neki a 2015-ös bajnokságnak.

A patinás alakulat Fernando Alonsóval tárgyal, és az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjig döntést vár a spanyoltól.

Button eközben azt mondja, mivel vannak lehetőségei a Forma-1-en kívül is, könnyen lehet, hogy a szezon végeztével hátat fordít a királykategóriának.

Amikor arról kérdezték a minap, biztosan marad-e a csapatnál, ha szerződést kap, így felelt: „Ez egy jó kérdés, amire most nem is tudok válaszolni.”

„Amikor az ember olyan helyzetbe kerül, amelyben jó néhány versenyző volt már az elmúlt években, tehát nem biztos abban, hogy megújítják-e a szerződését, akkor nyitott szemmel jár és más lehetőségeket is körüljár.”

„Lehet az versenyzés, más sport, vagy valami egészen más – én izgatottan állok a rám váró kihívások előtt. Sok minden érdekel, rengeteg elképzelésem van, legyen az jövőre, vagy éppen azután.”

„Ez komoly részét képezi az életemnek – mint ahogy az F1 és a motorsport is –, és ez nem is fog megváltozni. De nem tudom, hogy mindez merre halad tovább.”

„Ugyanakkor soha nem éreztem azt, hogy próbálnak kilökni a sportból, hiszen valamilyen formában biztosan érintett leszek benne. És ez rendkívül izgalmas lesz.”

Button úgy fogalmazott, az, hogy nincs alatta győztes autó, sokkal kiábrándítóbb, mint az, hogy várnia kell a McLaren döntésére.

„Ilyen a Forma-1, és van több más dolog is, ami miatt az ember csalódott lehet a sportág vonatkozásában. Például az, ha nincs gyors autód – én világbajnok vagyok és versenyeket akarok nyerni. Ha tehát nincs jó autód, az nagyon kiábrándító.”

„Szóval ez jobban fáj, mint bármi más.”

A brit kifejtette, semmi sem sietős számára, és az sem zavarja majd, ha az évadzáró Abu Dhabi Nagydíj előtt sem tudja, merre tovább jövőre.

„A McLarennek meg kell hoznia néhány döntést. Nekem igazából nem számít, hogy ez megtörténik-e a következő két hétben, vagy sem. Az emberek mindig úgy beszélnek erről, mint a nyugdíjról – de én nem megyek nyugdíjba. Bármit is csináljak jövőre, visszavonulni nem fogok.”

„Továbbra is versenyző maradok, aki világbajnokságot nyert, és még sok mindent el akar érni a motorsportban. Szóval pár italt megiszok majd a barátaimmal és a családommal, ha végül ez lesz az utolsó futamom. De nem hinném, hogy nagyon túl kellene reagálnom, bárhogy is alakul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!