Button nem esik kétségbe a gyenge kezdés miatt

Noha problémásan indult a tesztidőszak a McLaren-Honda számára, Jenson Button szerint egyelőre korai volna megkongatni a vészharangot.


Noha problémásan indult a tesztidőszak a McLaren-Honda számára, Jenson Button szerint egyelőre korai volna megkongatni a vészharangot.

A 2009-es év legjobbja – akárcsak csapattársa, Fernando Alonso vasárnap – mindössze 6 kört tudott megtenni a McLaren MP4-30-as versenyautójával Jerezben, miután több probléma is felmerült a Honda V6-os erőforrásával.

Alonsót a nyitónapon szenzorproblémák hátráltatták, Button esetében pedig egy nem meghatározott, szintén a motorral kapcsolatos gubanc okozott fejfájást a McLarennél.

„Nem a legkönnyebb szezonkezdet ez, de ahogy azt jól tudjuk, ez egy nagyon komplikált erőforrás” – mondta Button.

„Összedugjuk majd a fejünket. Hétfőn az utolsó etapunkat esőben futottuk, hogy megértsük a problémát, és reméljük, hogy kedden és szerdán sokkal produktívabb programot zárunk.”

A McLaren eddigi statisztikája rosszabb, mint tavaly, év elején a Red Bullé, Button azonban próbál erőt meríteni abból, hogy a Milton Keynes-i alakulat is összekapta magát az évadnyitóra, ahol dobogós eredményre volt képes.

„Nézzék csak meg, hol volt a Red Bull az első pár teszten tavaly, sőt, még az utolsó, bahreini gyakorláson is. És [mielőtt kizárták őket] másodikként végeztek végül az első versenyen.”

„Mindig is tudtuk, hogy az első teszt nehéz lesz – mert mindig az. Nem olyan egyszerű a dolog, mint amikor ugyanazt a motort teszed be az autóba, amit már korábban használtál. Ez most egy nagyon összetett rendszer. Van néhány dolog, amit most már meg tudunk oldani. Kedden meg majd meglátjuk, hogy állunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!