Button nem félt attól, hogy Kubica megelőzi

Jenson Button rajt-cél győzelmet aratott a Brawn GP debütáló versenyén, ám egyesek szerint csak a biztonsági autó mentette meg attól, hogy ne veszítse el vezető pozícióját az utolsó körökben. Az érintett nem így látja ezt.

Jenson Button rajt-cél győzelmet aratott a Brawn GP debütáló versenyén, ám egyesek szerint csak a biztonsági autó mentette meg attól, hogy ne veszítse el vezető pozícióját az utolsó körökben. Az érintett nem így látja ezt.

A brit versenyző magabiztosan autózott az élen, azonban az utolsó etapban, mikor feltetette autójára a szuperlágy keverékű gumikat, lassulni kezdett, miközben a harmadik helyen száguldó Robert Kubica rohamléptekben közeledett a közepes keverékeken.

Sokan azt gondolják, hogy ha a BMW lengyel versenyzője – aki három körrel a futam vége előtt összeakadt a szintén a lágyabb gumik miatt szenvedő Sebastian Vettellel – tovább tudja folytatni a versenyt, komoly veszélybe került volna Button első helyezése.

A brit pilóta azonban úgy érzi, ura volt a helyzetnek, és ha szükséges lett volna, akkor még rá tudott volna tenni egy lapáttal, és tartani tudta volna a különbséget, közte és ellenfele között az utolsó körökben – amire végül nem volt szüksége.

“Igazából nem aggódtam. Tudtam, mikor kihajtottam a boxutcából Vettel elé, hogy minden rendben lesz, mert vigyázni tudunk az abroncsainkra” – mondta Jenson. “Az utolsó etap nem arról szólt, hogy keményen nyomjuk, és a minél jobb időeredményre hajtsunk.”

“Szándékosan vettem vissza a tempóból, és olyan sebességet próbáltam meg diktálni, amiről azt gondoltam, hogy még nem teszi tönkre a gumikat. Nem vettem agresszíven a kanyarokat.”

“Szerintem 1:28.5 közeli időket is tudtam volna menni, de óvatosan vezettem, hogy elkerüljem a szemcsésedést. Vettel példáján is láthattuk, hogy ez mihez vezet. Éppen ezért 1:29.5-ös, néha 1:30-as időket mentem, így nem aggódtam túlságosan, miután Vettel elé érkeztem vissza a pályára, mert tudtam, hogy az első helyen tudom célba juttatni az autómat.”

A szezonnyitón látott sebessége után, szinte mindenki a Brawn GP sikerét várja a jövő hétvégén megrendezésre kerülő Maláj Nagydíjon. Button már alig várja, hogy ismét rajthoz állhasson, azonban figyelmeztetett: nem lesz könnyű dolguk.

“Készen állok a következő versenyre” – folytatta. “Egy olyan pálya következik, amit nagyon szeretek, és remélhetőleg ki tudjuk javítani az eddig felmerült problémákat. Véleményem szerint egy újabb kiváló verseny elé nézünk.”

“Azonban soha nem olyan egyszerű, mint ahogy azt gondolod, és a mai verseny is nagyon kemény volt, Vettel folyamatosan ott volt mögöttem, és óriási nyomás alatt tartott. A biztonsági autó is megkavarta a mezőnyt. Még az első pozícióból sem volt olyan egyszerű a verseny, mint azt esetleg egyesek gondolják” – tette hozzá Button.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!