Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Button nem hagyja el a süllyedő hajót

Button nem hagyja el a süllyedő hajót

Jenson Button annak ellenére sem veszi fel a kapcsolatot más csapatokkal, hogy a Honda vezetése a múlt héten hivatalosan is bejelentette, azonnali hatállyal leállítja Forma-1-es programját, és elhagyja a királykategóriát.

Jenson Button annak ellenére sem veszi fel a kapcsolatot más csapatokkal, hogy a Honda vezetése a múlt héten hivatalosan is bejelentette, azonnali hatállyal leállítja Forma-1-es programját, és elhagyja a királykategóriát.

A brit pilóta ezzel hatalmasat kockáztat, ugyanis ha a brackley-i bázisú csapat nem talál zárós határidőn belül befektetőket, illetve új tulajdonost, nagyon könnyen a pálya szélén találhatja magát 2009-ben.

Ahogy mindenkit, Buttont is váratlanul érte a japán cég távozása, amit az is bizonyít, hogy nemrég hosszabbította mag további három évvel szerződését csapatával. A brit versenyző azonban bizakodó, és reméli, hogy ott lesz a rajtrácson Melbourne-ben.

“Természetesen ez egy nagyon nehéz döntés” – mondta Button a Wembley Stadionban, ahol vasárnap megrendezik a Bajnokok Versenyét (RoC). “Egyébként is, ki tudja megmondani, hogy mi lenne a helyes döntés? Azonban egyelőre elégedett vagyok azzal, ahol vagyok.”

“Úgy gondolkodom, ha a csapat ott lesz a rajtrácson 2009-ben, akkor nagyon erősek leszünk. Biztos vagyok abban, hogy máshol is versenyezhetnék a Forma-1-ben, ám korlátozottak a lehetőségeim, mert már túl késő van. Szóval nehéz döntést hozni.”

“Azonban elsődleges célom az, hogy a brackley-i bázisú csapattal versenyezzek, teljesen mindegy, milyen név alatt fog futni az istálló” – folytatta a brit versenyző, aki úgy érzi, ha sikerül vevőt találniuk, versenyképes lehet csapata.

“Az új autónk szinte már teljesen készen van, és nagyon keményen dolgozunk azon, hogy befejezzük. Egy erős autót szeretnénk 2009-re. Aztán pedig már csak abban bízhatunk, hogy jön majd valaki, aki felismeri, micsoda nagy lehetőség felvásárolni egy olyan Forma-1-es csapatot, mint a miénk.”

“Optimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy vevőt találunk, hiszen ez egy kiváló lehetőség bárki számára. Létesítményeink felülmúlhatatlanok, egy fantasztikus csapatvezetőnk van Ross Brawn személyében, és a gyár keményen dolgozik, hogy versenyezhessen a következő szezonban. Ha ott lehetünk a rajtrácson jövőre, akkor egy sokkal erősebb csapat leszünk.”

A költségcsökkentő intézkedések bevezetésével a nagyvállalatok 30, míg a független csapatok akár 50%-ot is megspórolhatnak idei költségvetésükhöz képest, így a Honda F1 leendő tulajdonosának is egyszerűbb lesz a dolga, nem is beszélve arról, hogy nem lesznek szezonközi tesztek.

“Azt gondolom, hogy ez csak jól jön majd nekünk, amúgy sem lesz probléma a szezonközi tesztek betiltásával, hiszen a versenyhétvégéken lesz majd lehetőség az új alkatrészek és fejlesztések kipróbálására, nem is beszélve arról, hogy sokkal olcsóbbá válik így a sport” – mondta Button az F1világ.hu kérdésére reagálva a RoC szombati sajtótájékoztatóján.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!