Button: Nem lesz könnyű dolgunk Malajziában - F1VILÁG.HU

Button: Nem lesz könnyű dolgunk Malajziában

HIRDETÉS

Jenson Button mindenkit figyelmeztetett, hogy az Ausztrál Nagydíjon aratott győzelme után ne várjanak tőle újabb diadalt a hétvégén, ugyanis meglátása szerint a maláj ring nem fog olyan jól feküdni az MP4/25-nek.


Jenson Button mindenkit figyelmeztetett, hogy az Ausztrál Nagydíjon aratott győzelme után ne várjanak tőle újabb diadalt a hétvégén, ugyanis meglátása szerint a maláj ring nem fog olyan jól feküdni az MP4/25-nek.

A McLaren brit versenyzője egy zseniális taktikai húzással megszerezte idei első győzelmét Melbourne-ben, ám úgy gondolja, hogy még rengeteg munka vár rájuk, hogy elmondhassák magukról: felugrottak az élre.

„Fantasztikus eredmény, hogy megszereztük idei első győzelmünket a múlt héten Melbourne-ben, és ez a csapat minden egyes tagját hatalmas lelkesedéssel tölti el a hétvégi futamra készülve” – mondta a bajnoki címvédő a Maláj Nagydíj előtt.

„De nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a sepangi pálya karakterisztikája vélhetően nem fog úgy feküdni nekünk, mint a többieknek, bár magabiztos vagyok, hogy most is az élmezőnnyel harcolhatunk.”

Button azt is elmondta, hogy szerinte már javában folyik a fejlesztési verseny, aminek hatását már az előző versenyen is látni lehetett, hiszen egyes csapatok jobban használták ki azt a két hetet, ami az első, illetve a második futam között a rendelkezésükre állt a felkészülésre.

„Még csak két verseny ment le, de szerintem a fejlesztési verseny már megkezdődött, és az a teljesítményeken is látszik” – magyarázta. „A fejlesztések üteme az, ami a leginkább kihatással lesz a csatákra az élen az idei évben.”

„Azonban meggyőződésem, hogy mi erősek tudunk lenni ezen a területen: ez már a tavalyi évben is jól látszott, és ez volt az egyik legfőbb oka annak, hogy tárgyalni kezdtem a csapattal.”

„Úgy gondolom, hogy megvan a tűzerőnk ahhoz, hogy gyorsabban fejlesszünk legközelebbi riválisainknál” – folytatta Button, aki azért azt is hozzátette, hogy ha a Red Bull megoldja megbízhatósági problémáit, akkor vélhetően megállíthatatlan lesz az idei évben.

„Bizonyos szinten (Sebastian) Vettel jó pozícióban van, de egyelőre nincs meg a csapat megbízhatósága. Ha viszont megoldják a problémákat, akkor nagyon erősek és gyorsak lesznek.”

Hirdetés

A brit versenyző ugyan tisztában van azzal, hogy egyelőre nem az övé a legerősebb autó a mezőnyben, mégis nagyon örül annak, hogy ennek ellenére több mint értékes pontokat szerzett.

„Nem a miénk a leggyorsabb autó, de így is pontokat szerzünk. Vettelé volt a leggyorsabb autó, mégsem tudta kihozni belőle a maximumot, és az elmúlt futamon még csak pontot sem szerzett” – magyarázta Button.

„Közben mi pontokat szerzünk, pedig nem a mi autónk a leggyorsabb, és bízom abban, hogy még több pontot begyűjthetünk, mikor mi is olyan gyorsak, vagy gyorsabbak leszünk. Még csak két verseny ment le, de elégedett vagyok a csapat fejlődésével.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!