Friss hírek

Button: Nem sétagalopp a Red Bull szezonja

Megtörné a silverstone-i átkot, és végre valahára dobogóra állna hazai versenyén a McLaren-Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button.


Megtörné a silverstone-i átkot, és végre valahára dobogóra állna hazai versenyén a McLaren-Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button.

A brit versenyző legjobb eredménye a legendás versenypályán a negyedik hely volt, melyet F1-es pályafutása során kétszer ért el.

Button a hétvégi Brit Nagydíj helyszínén elárulta, mindent megtesz azért, hogy idén forduljon a kocka, és dobogóra álljon hazai közönsége előtt – ám célja természetesen a győzelem.

„Nagyszerű itt lenni Silverstone-ban. F1-es autóval még soha nem értem itt el dobogós eredményt, tehát ez lenne az elsődleges célom, és nyilvánvalóan szeretnék nyerni” – mondta Button.

„Mindannyian a bajnoki címért akarunk harcolni. Mindannyian győzni akarunk Monacóban, és meg akarjuk nyerni hazai versenyünket. Ez utóbbit még nem sikerült elérnem, szóval ezért fogok küzdeni.”

A brit versenyző hozzátette, habár lemaradásban vannak a Red Bull Racinggel szemben, bízik abban, hogy képesek lesznek harcba szállni a győzelemért.

„Mindig van esély, hogy ez mekkora, azt nem tudjuk. Ha megnézzük az utolsó versenyt, akkor láthatjuk, hogy a Red Bull erős volt, és mi egy kicsit le voltunk maradva tőlük. Lesznek fejlesztéseink erre a versenyre, és más lesz a fújt diffúzor is, illetve az elektronika, ez pedig talán jobban segít nekünk, mint más csapatoknak.”

Button mindemellett tagadta, hogy a világbajnoki tabellát toronymagasan – 77 pontos előnnyel – vezető Sebastian Vettel domináns szerepet töltene be az idei évben, hiszen a McLaren néhány versenyen már képes volt megszorongatni az enerigaital-gyárosokat.

„Továbbra is keményen nyomja, a határon autózik. Az időmérőkön nagyon jó munkát végez, és nagyon meggyőző, hogy egy kivételével minden nagydíjon első rajtkockát szerzett. Viszont egyre nehezebb dolguk van, néhányszor már kihívóikká váltunk. Négyszer lehetőségünk volt megszorongatni őket, két versenyen le is győztük a Red Bullt.”

„Nem sétagalopp számukra az idei bajnokság, és reméljük, hogy ez így is marad.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek