Button: Nem sokkal leszünk gyorsabbak a GP2-nél - F1VILÁG.HU

Button: Nem sokkal leszünk gyorsabbak a GP2-nél

HIRDETÉS

Jenson Button szerint 2014-ben nem sokkal lesznek lassabbak a GP2-es versenysorozat autói az F1-es versenygépeknél.


Jenson Button szerint 2014-ben nem sokkal lesznek lassabbak a GP2-es versenysorozat autói az F1-es versenygépeknél.

Az új, 1,6 literes V6-os turbómotorok az energia-visszanyerő rendszerrel együtt ugyan lóerők tekintetében nincsenek jelentős lemaradásban a tavaly használt aggregátokhoz képest, a kevesebb leszorítóerő miatt azonban az idei autók sokat veszítettek sebességükből.

Míg tavaly Felipe Massa 1 perc 17,879 másodperces időt ért el a jerezi teszten, addig idén a mclarenes Kevin Magnussen legjobbja 1 perc 23,276 másodperc lett – körönként tehát közel 5 és fél másodpercet veszítettek a tempóból a Forma-1-es versenyautók.

„Bizonyos pályán a GP2-esek sokkal közelebb lesznek hozzánk” – mondta Button.

„Gyorsabbak leszünk náluk, de nem sokkal.”

A McLaren világbajnoka mindazonáltal biztos benne, ahogy a csapatok jobban kiismerik az új szabályokat, és fejlesztik versenyautóikat, a tempó is folyamatosan javul majd.

„Három verseny után már más lesz a helyzet a köridőket tekintve. Az év végére nem leszünk annyira elmaradva a 2013-as tempótól, talán pár tizeddel csak.”

Button kifejtette, nemcsak a lecsökkent aerodinamikai teljesítmény, hanem a keményebb abroncsok, illetve a nehezebb autók is szerepet játszanak a tempó csökkenésében.

„Úgy gondoljuk, fél másodperccel lassabbak. Az autók ráadásul nehezek is, nagyjából 1,2 másodperc veszteség köszönhető a súlynak, szóval emiatt a két változtatás miatt már csaknem 1,6, 1,8 másodpercről beszélünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!