Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Button nem számított a pole pozícióra

A Brawn GP brit versenyzője, Jenson Button a kiváló teszteredmények és a szabadedzéseken látottak ellenére sem gondolta, hogy megszerezheti az első helyet az időmérőn Melbourne-ben.

A Brawn GP brit versenyzője, Jenson Button a kiváló teszteredmények és a szabadedzéseken látottak ellenére sem gondolta, hogy megszerezheti az első helyet az időmérőn Melbourne-ben.

“A reggeli edzésen jó volt a sebességünk mindkét gumikeveréken. Elégedett voltam, de egészen az időmérőig nem tudhattuk biztosan, hogy ki hol áll a mezőnyben” – mondta Button a kvalifikáció után.

“Az első két etap után szorosabbnak tűnt a mezőny. Az alacsony üzemanyagszinttel egy picit küszködtem, de mikor az utolsó etapban megtankoltuk az autót, sokkal jobban éreztem magam, így magabiztosan várom a holnapi futamot.”

Button továbbá azt is elmondta, hogy csapata megérdemli a sikert, hiszen példaértékű az a hozzáállás, amit mutatott az elmúlt időben, még akkor is, mikor bizonytalan volt a brackley-i bázisú gárda jövője.

“Az elmúlt öt-hat hónap nagyon kemény volt mindkettőnk számára, mert azt sem tudtuk, hogy lesz-e helyünk a következő évben, vagy folytathatjuk-e versenyzői pályafutásunkat. Az pedig, hogy most itt vagyunk, és a miénk a pole, lenyűgöző, valóban az” – folytatta.

“Minden tiszteletem a csapaté, Ross Brawn-né, illetve Nick Fry-é, akik lehetővé tették azt, hogy ez megtörténhessen. Megérdemeljük, hogy itt vagyunk oly sok nehéz hónap után.”

“Nehéz szavakat találni, de a csapat mindvégig fantasztikus egységet képezett, nem húzott szét a téli időszak alatt. Megérdemeljük a sikert, és köszönet érte. Sok mosolygós arc lesz, és nem csak a csapaton belül, mert rengetegen vannak velünk.”

A Honda Racing az elmúlt két évben borzalmasan gyengén teljesített, már annak is örülhetett, ha sikerült bejutnia az időmérő második etapjába. Ennek fényében még lenyűgözőbb az, hogy most az első sorban van a csapat, immáron Brawn GP néven.

“Már nagyon régen nem volt ilyen versenyképes autónk” – magyarázta Button. “Azt mondhatjuk, hogy ez az autó, azonban még koránt sincs vége a történetnek, be kell fejeznünk, amit elkezdtünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!