Button nem vár nagy dolgokat Bahreinben

A McLaren brit versenyzője, Jenson Button nem számít arra, hogy motorpartnerük, a Honda jelentős előrelépéseket tesz a hétvégi Bahreini Nagydíjon.


A McLaren brit versenyzője, Jenson Button nem számít arra, hogy motorpartnerük, a Honda jelentős előrelépéseket tesz a hétvégi Bahreini Nagydíjon.

A wokingi istálló a múlt hétvégén, Kínában mindkét autójával célba ért, Eric Boullier versenyigazgató pedig úgy nyilatkozott, mostantól kezdve elkezdhetnek a teljesítményre összpontosítani.

„Nagy dolog volt a Honda számára, hogy mindkét autó célba ért” – értett egyet főnöke szavaival Button.

„Kétségkívül jobban nyomjuk a motorral, mint Melbourne-ben, szóval mindez nagyon pozitív. De nem hinném, hogy nagy előrelépést teszünk a nyers erőt illetően.”

„Ez mindenki számára egy nehéz verseny lesz, hiszen hosszú egyenesek tarkítják a pályát, nagy a hőség, és a szél rengeteg homokot hord fel az aszfaltra.”

„Ez pedig minden egyes gyártó számára óvatosan kezelendő dolog.”

A Spanyol Nagydíjon azonban már Button, illetve csapattársa, Fernando Alonso is nagy dolgokat vár a McLarentől.

„A nagyobb és érdekesebb lépés akkor várható, amikor visszatérünk Európába” – mondta Button.

„Szerintem Barcelonában már nagy előrelépést láthatunk – szóval a monacói verseny előtt sok minden történik. Ha Barcelonában sikerül jobb tempót kisajtolnunk a motorból, akkor egy kicsit előreugorhatunk a rajtrácson.”

Fernando Alonso hozzátette: „A legfontosabb dolog, hogy nagy különbség lesz a bahreini és a barcelonai futam között.”

„Remélhetőleg Barcelonától kezdve egy kicsit jobban élvezhetjük a futamokat, de persze úgy kell beszélnünk minderről, hogy két lábon a földön járunk. A cél az, hogy tovább fejlődjünk és ne a 15., 13., vagy 17. helyekre koncentráljunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!