Button nincs letörve a hétvégi kiesés miatt - F1VILÁG.HU

Button nincs letörve a hétvégi kiesés miatt

HIRDETÉS

Bár kiesését követően egyetlen pontot sem szerzett a hétvégi Belga Nagydíjon, Jenson Button magabiztosan várja a folytatást, és úgy érzi, továbbra is minden esélye megvan arra, hogy megnyerje az idei világbajnokságot.

Bár kiesését követően egyetlen pontot sem szerzett a hétvégi Belga Nagydíjon, Jenson Button magabiztosan várja a folytatást, és úgy érzi, továbbra is minden esélye megvan arra, hogy megnyerje az idei világbajnokságot.

A bajnokság éllovasa csak a 14. helyről vághatott neki a tegnapi versenynek, ahol már az első körben kiesett, miután Romain Grosjean hátulról beleszaladt.

Button ugyan csalódott volt, hogy nem tudott célba érni a futamon, nem aggódik túlságosan, ami teljesen érthető, ugyanis legközelebbi ellenfelei nem szerepeltek túl fényesen, így csak két ponttal csökkent az előnye a bajnokságban.

“Rosszabb is, de természetesen jobb is lehetett volna a versenyem. Rubens nagyon rosszul kapta el a rajtot, volt valami problémája, és az első kanyar után már a 12., 11. hely körül voltam, egy remek verseny lehetett volna számomra, de az ötös kanyarban kiütöttek” – mondta Button.

“Azonban azt gondolom, hogy a lehető legjobban jöttem ki ebből a versenyből, ha már ki kellett állnom. Rubens szerzett néhány pontot, a Red Bull pedig hibázott a boxban, így Webber nem tudott pontot szerezni, ami jó nekem a bajnokság szempontjából.”

“Ez egy olyan verseny volt, amiről azt gondoltuk, hogy a Red Bull simán megnyeri, ám több csapat is nagyon erősnek bizonyult. Mikor nem úgy alakul számodra a hétvége, ahogy azt tervezted, és nekik nem úgy alakult, mert elég hátulról rajtoltak, akkor nagyon nehéz bármit is tenni.”

Annak ellenére, hogy az elmúlt öt versenyen még csak a dobogóra sem állhatott fel, Button optimistán várja a folytatást, habár a szeptemberi Olasz Nagydíjon sem lesz egyszerű dolga, ha csapata nem talál megoldást a gumimelegítési problémákra.

“Már a következő versenynek helyet adó Monzára kell koncentrálnunk, amely a mostanihoz hasonlóan, szintén alacsony leszorító erőt követel meg. Az autó pedig jól ment, mindössze arra kell figyelnünk, hogy eltaláljuk a helyes egyensúlyt” – folytatta.

“Mindenképpen pozitívan készülök a következő versenyre, semmi okom nincs arra, hogy letört legyek. Mindössze két pontot veszítettem az előnyömből, ami nem rossz. Most abban kell bíznunk, hogy a következő versenyen minden másképpen alakul.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!