Portugál Nagydíj

Button nyitott az élen a Kínai Nagydíjon

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Button nyitott az élen a Kínai Nagydíjon

Jenson Button végzett az élen a Kínai Nagydíj pénteki első szabadedzésén, ahol hűvös, ám száraz idő fogadta a mezőnyt. A McLaren brit pilótáját Nico Rosberg és Lewis Hamilton követte.


Jenson Button végzett az élen a Kínai Nagydíj pénteki első szabadedzésén, ahol hűvös, ám száraz idő fogadta a mezőnyt. A McLaren brit pilótáját Nico Rosberg és Lewis Hamilton követte.

Az első három pilótát mindössze egy tized választotta csak el egymástól, azonban nem rájuk, hanem Sebastian Buemire figyelt a világ szeme, aki a modernkori Forma-1 legbizarrabb balesetét úszta meg. (VIDEÓ)

Az edzésből már csak 25 perc volt hátra, mikor a svájci pilóta összetörte autóját a hátsó hosszú egyenes végén, miután a fékzónában kettétört első felfüggesztése, és az első kerekek valami hihetetlen módon egyszerre repültek le Toro Rossójáról.

Buemi autója irányíthatatlanul, első kerekek nélkül érkezett meg a kavicságyba, majd nekicsapódva a szalagkorlátnak megállt. A fiatal pilóta a szerencsének köszönhetően sértetlenül megúszta a balesetet, ami után azonnal előkerült a piros zászló.

A Toro Rosso azonnal behívta másik versenyzőjét, Jaime Alguersuarit a boxba, és vélhetően addig nem is engedi pályára autóit, amíg ki nem vizsgálja, mi okozhatta a feltehetően konstrukciós problémát.

Button 1:36.677-es idejét az edzés felénél járva érte el, ám érdekes módon nem a McLaren, hanem a Ferrari érte el a legnagyobb végsebességet a hátsó egyenes végén.

Az olaszok versenyzői több mint 5km/h-val voltak gyorsabbak a többieknél ezen a ponton, ami nem is olyan meglepő, hiszen pályára vitték saját fejlesztésű F-csatornájukat az edzésen.

Az első három mögött Michael Schumacher végzett a negyedik helyen, ám ideje már majd’ egy teljes másodperccel volt lassabb az első hároménál. A hétszeres világbajnokot az elmúlt verseny győztese Sebastian Vettel követte a Renault duója előtt.

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso számára nem kezdődött jól a hétvége, hiszen a hatos kanyarban megállt alatta autója, vélhetően egy motorhiba miatt. A spanyol világbajnok mért kör nélkül fejezte be a másfélórás edzést.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!