Friss hírek

Button örül, hogy növelte bajnoki előnyét

Jenson Button teljes mértékben elégedett azzal, hogy az ötödik helyen fejezte be a Szingapúri Nagydíjat, mellyel tovább növelte előnyét márkatárásval, Rubens Barrichellóval szemben, így magabiztosan várhatja a folytatást.

Jenson Button teljes mértékben elégedett azzal, hogy az ötödik helyen fejezte be a Szingapúri Nagydíjat, mellyel tovább növelte előnyét márkatárásval, Rubens Barrichellóval szemben, így magabiztosan várhatja a folytatást.

A Brawn brit versenyzője a tizenegyedik helyről vágott neki a mai futamnak, és miután az első etapban csúnyán beragadt Heikki Kovalainen mögé, első kiállása után már a saját tempóját tudta autózni, mellyel csapattársa elé került.

Button ezzel 15 pontra növelte előnyét a bajnokságban, miközben már csak három futam van hátra, így már a dobogóra sem kell felállnia ahhoz, hogy ő vehesse át a világbajnoki trófeát.

Hirdetés
 

“Egy remek nap volt számunkra. Elégedett vagyok az ötödik hellyel, ami négy pontot jelent” – mondta Button a BBC Sportnak.

“Egy ponttal sikerült ellépnem Rubenstől, és csak egy pontot veszítettem Sebastian Vettellel szemben. Egy kiváló verseny volt, ami után magabiztosan érkezhetem meg a következő futamnak helyet adó Japánba.”

A brit versenyző nagyon sajnálja, hogy az időmérőn már a második etapban kiesett, és csak a középmezőnyből rajtolhatott, ami igencsak megnehezítette a dolgát, különösen az első etapban.

“Bosszantó, hogy nem sikerült előrébb végeznem az időmérőn, mert az nagyban megkönnyítette volna a dolgomat a versenyen. Sokáig be voltam ragadva Kovalainen mögé, de aztán mikor kiállt tankolni, sikerült megelőznöm” – mondta.

“Láttam, ahogy Rubens elhúz tőlem, mert neki kevesebb üzemanyag volt az autójában, de nem tudtam mit tenni. Nagyon nehéz, mikor valaki mögött autózol, mert szinte alig van leszorító erőd, és nehezen tudod a pályán tartani a versenygéped.”

“A biztonsági autó sem segített, mert három-négy körrel tovább kint tudtam volna maradni, mint Heikki. Mikor kiállt, még három gyorskört mehettem volna, és akár Rubens vagy Mark Webber is meglehetett volna, szóval nem jött jól nekem a biztonsági autó.”

“Aztán végül sikerült előrébb kerülnöm, és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel” – tette hozzá Button, aki lassan kezdheti egyre biztosabban a zsebében érezni a világbajnoki címet, jóllehet az utolsó három futamon még bármi megtörténhet.

Ross Brawn csapatfőnök szintén elégedetten nyilatkozott, és nagyon örült annak, hogy egy gyenge időmérő után hét pontot is szerzett csapata.

“Elég rosszul állt a szénánk tegnap délután, de a csapat fantasztikus munkát végzett, és a lehető legtöbbet visszahozott a tegnapi nap után. Legfőbb ellenfeleink ezt nem tudták megtenni” – mondta a szakember, aki még nem gondol a bajnoki címre.

“Túl sok olyan bajnoki cím volt, amit az utolsó versenyen veszítettem el, szóval addig, amíg biztosan nincs a markunkban, addig nem lehetünk nyugodtak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!