Button: Räikkönen nem fog beállni vízhordónak - F1VILÁG.HU

Button: Räikkönen nem fog beállni vízhordónak

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes versenyzője, Jenson Button elárulta, kíváncsian várja, mire megy egymással 2014-ben Kimi Räikkönen és Fernando Alonso a Ferrari Forma-1-es csapatánál.


A McLaren Mercedes versenyzője, Jenson Button elárulta, kíváncsian várja, mire megy egymással 2014-ben Kimi Räikkönen és Fernando Alonso a Ferrari Forma-1-es csapatánál.

A patinás olasz istálló múlt héten jelentette be, hogy Felipe Massa helyét jövőre a finn versenyző veszi át, így a Ferrarinál két világbajnok feszül majd egymásnak.

Az biztos, hogy izgalmas párbaj várható, sokan – köztük Massa – pedig úgy vélik, nem lesz felhőtlen a két versenyző viszonya a jövő évtől kezdődően.

Button – aki három éven át volt Lewis Hamilton csapattársa a McLarennél – kifejtette, nem lesz könnyű dolguk a versenyzőknek, ha azonban jól együtt tudnak működni, mindketten profitálnak majd a partnerségből.

„Érdekes felállás, az biztos” – mondta a 2009-es év legjobbja a Sky Sports Newsnak. „Én is hasonló helyzetben voltam korábban Lewisszal, hiszen mindketten világbajnokok voltunk, ami elég érdekes légkört teremt csapaton belül.”

„Nem gondolom azt, hogy ez egy rossz dolog, sőt: szerintem mindkettőnknek nagyon jól volt, és majd kiderül, hogy nekik is jó lesz-e.”

Button hozzátette, Alonso kénytelen lesz megszokni, hogy a jövő évtől kezdve már nem mindig az ő szájíze szerint alakulnak majd a dolgok, és Räikkönen nem fog vízhordóként tetszelegni, ahogy Massa tette oly’ sokszor.

„Alonso vélhetően más stílusú csapattárshoz szokott az elmúlt években Felipe személyében. Ő egy olyan srác, aki gyors, de igazából azt kell tennie, amit Fernando mond, ha csapatutasítás kerül előtérbe. Kimi nem lesz ilyen.”

„Szóval Räikkönen nyomást fog gyakorolni rá, és meg kell szoknia, hogy mostantól már nem minden róla fog szólni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!