Friss hírek

Button rámutatott a Brawn legerősebb pontjára

Jenson Button szerint idei versenygépük átütő ereje a fékzónákban rejlik, és ezért is fordulhatott elő, hogy nem szerepeltek túl fényesen a hétvégén Silverstone-ban, ahol a kemény fékzónák hiány miatt, küszködtek a gumik felmelegítésével.

Jenson Button szerint idei versenygépük átütő ereje a fékzónákban rejlik, és ezért is fordulhatott elő, hogy nem szerepeltek túl fényesen a hétvégén Silverstone-ban, ahol a kemény fékzónák hiány miatt, küszködtek a gumik felmelegítésével.

Az eddig legyőzhetetlennek tűnt Brawn istálló elbukott a hétvégi Brit Nagydíjon, ahol a Red Bull Racing parádés kettős győzelmet aratott, miután az egész hétvégét uralta.

Miközben Sebastian Vettel és Mark Webber az első két helyre repítette versenygépét, Button csak a hatodik helyen végzett, mellyel valamelyest csökkent előnye az élen, ám még így is 23 ponttal vezeti a bajnokságot, a szezon felénél járva.

Hirdetés
 

Bár sokan azt gondolják, hogy a szezon második felében a Red Bull lesz az a csapat, melyet meg kell majd verni a győzelemért, és a Brawn már csak futhat az eredmények után, Button egyáltalán nem aggódik, mert úgy érzi, ez a hétvége minden szempontból ellenfelüknek kedvezett, és a következő pályák jobban fekszenek majd számukra.

“Jóval gyorsabbak voltak nálunk, és ez azért volt, mert hideg volt az egész hétvégén” – mondta a brit pilóta. “Természetesen a Red Bull komoly előrelépést ért el, rengeteg új alkatrész felkerült az autójukra, melyek mind kiválóan működtek.”

“Azonban voltak olyan tényezők, amik az ő malmukra hajtották a vizet. Ez egy tipikusan nagysebességű pálya, ami nem igazán fekszik a mi autóinknak. Emellett hideg is volt, így nem tudtuk megfelelően felmelegíteni a gumikat, emiatt veszítettünk.”

“Nem tudom figyelték-e az utolsó néhány kört, mikor Rosberg mögött voltam, de az autónk a fékezési pontokon a legerősebb jelen pillanatban. A fékzónákban erősebbek vagyunk, mint a Red Bullok, de itt nincsenek ilyen pontok. Soha nem kell olyan keményen ráállnod a pedálra, és emiatt sem tudtuk megfelelően felhevíteni a gumikat.”

Button azonban magabiztosan tekint a jövőbe, és bár tudja, hogy mielőbb vissza kell térnie nyerő formájához, biztosa abban, hogy már a soron következő Német Nagydíjon jobban szerepelhetnek, és visszavághatnak ellenfelüknek a hétvégén elszenvedett vereségért.

“Sokkal rosszabb is lehetett volna. Végül három pontot szereztem, ami nem olyan rossz” – magyarázta. “Tudom, hogy erős a csomagjuk (Red Bull), de nem vagyok elkeseredve. Számos oka van annak, hogy miért nem voltunk versenyképesek, de tudom, hogy az megváltozhat a Nürburgringen.”

“Nem állhatunk be a harmadik és a negyedik helyre. Szükségem van arra, hogy a győzelemért harcoljak. Itt nagyon gyorsak voltak (Red Bull), és abban is biztos vagyok, hogy máshol is gyorsak lesznek, de nem hiszem, hogy ekkora előnyben lesznek, mint ezen a versenyen.”

Button egyébként egyelőre még biztonságban érezheti magát, hiszen 23 pont az előnye csapattársával, Rubens Barrichellóval szemben, aki a hétvégén bejött a két Red Bull mögött a harmadik helyre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!