Friss hírek

Button: Remek döntés volt a csapatváltás

Bár sokan óva intették a csapatváltástól, Jenson Button úgy érzi, a szezon első felében már bizonyította, hogy jól döntött, mikor Lewis Hamilton mellé, a McLarenhez igazolt.


Bár sokan óva intették a csapatváltástól, Jenson Button úgy érzi, a szezon első felében már bizonyította, hogy jól döntött, mikor Lewis Hamilton mellé, a McLarenhez igazolt.

A brit versenyző a tavalyi évben felért a csúcsra, és a Brawn GP-vel megszerezte pályafutás első világbajnoki címét, ám az év végén úgy döntött, elhagyja a csapatot, és új kihívásokat keresve, átigazol a McLarenhez.

Sokan azt mondták akkor, hogy hatalmas hibát követ el, hiszen Hamilton mellett esélye sem lesz a győzelmekre, amire már az első versenyeken rácáfolt, hiszen két győzelmet is aratott, és jelenleg három ponttal lemaradva márkatársa mögött, a második helyen áll a tabellán.

„Úgy gondolom, hogy ez is igazolja, hogy helyesen döntöttem, mikor az év elején a McLaren istállóhoz szerződtem” – mondta Button saját weboldalán.

„Tisztában vagyok azzal, hogy voltak, akik megkérdőjelezték a döntésemet, illetve a mögötte álló motivációt, de úgy gondolom, hogy megmutattam, helyesen döntöttem.”

„Az egyik motiváló tényező az volt, hogy a tavalyi évben volt szerencsém látni – kívülről –, hogy a csapat mennyit tudott fejlődni a szezon közben, és sereghajtóból futamgyőztessé alakult át, ami hatalmas teljesítmény.”

„Ez lenyűgözött engem, mert nem csak azt mutatta, hogy mekkora fejlesztési erő lakozik a csapatban, hanem azt is, hogy soha nem adják fel, és mindent megtesznek azért, hogy mielőbbi javulást elérjenek, holott egyszerűbb lett volna leállni a fejlesztéssel, és az erőforrásokat átcsoportosítani a jövő évi modellre.”

„Mindig is hangoztattam, hogy új kihívásokat keresek, és ezt megkaptam: nagyon izgalmas együtt dolgozni és versenyezni Lewis mellett. Hatalmas motiváció, hogy én vagyok a világbajnok, és azon vagyok, hogy megvédjem a címemet.”

„Ez egy hihetetlenül izgalmas szezon, nagyon élvezem. A vasárnapi futam utáni konferencián érdekes volt látni, hogy három világbajnok ül egymás mellett, nem is tudom mikor történt legutóbb ilyen. Ez is bizonyítja, hogy milyen fantasztikus az idei mezőny.”

Erre egyébként 1991-ben, egy másik észak-amerikai versenyen, Phoenix-ben volt legutóbb példa, akkor Ayrton Senna, Alain Prost, és Nelson Piquet állhatott fel a dobogóra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!