Button: Remélem, Alonso földbe döngöl Austinban! - F1VILÁG.HU

Button: Remélem, Alonso földbe döngöl Austinban!

HIRDETÉS

A McLaren brit versenyzője, Jenson Button egész egyszerűen kijelentette, reméli, a hétvégi Amerikai Nagydíj csapattársa, Fernando Alonso sokkal jobb lesz nála.


A McLaren brit versenyzője, Jenson Button egész egyszerűen kijelentette, reméli, a hétvégi Amerikai Nagydíj csapattársa, Fernando Alonso sokkal jobb lesz nála.

A spanyol világbajnok ugyanis Austinban megkapja a Honda vadonatúj fejlesztésű erőforrását, melyet a McLaren az Orosz Nagydíj szabadedzésein már eredményesen tesztelt.

Button csütörtökön elárulta, ő majd Mexikóban használhatja először élesben az új specifikációt.

„Általában csapattársakként ugyanazt a specifikációt használjuk” – mondta Button.

„Azonban remélem, hogy ez egy jó fejlesztés, és bízom abban, hogy Fernando nagyon gyors lesz és földbe döngöl ezen a hétvégén – elég furcsa ezt mondani.”

„Amikor az ember a világbajnoki címért harcol, de legalábbis a mezőny elején, mindennek ugyanolyannak kell lennie. Én mindig erre törekedtem. De a mi helyzetünk más, meg kell bizonyosodnunk a megbízhatóságáról. A következő versenyen pedig már én is ugyanezt a motort kapom.”

Alonso elárulta, egyértelmű előrelépést jelent az új rendszer, ám hogy mennyit javulnak, azt nehéz megmondani.

„A pilótafülkében ülve nehéz érezni a különbséget, de az adatok azt mutatták, hogy olyan előrelépést jelent, mint amilyet vártunk” – mondta a spanyol.

„Ez nagyon jó hír, mert a motor építése szempontjából ez egy kicsit más koncepció. Remélhetőleg ki tudjuk hozni belőle a legtöbbet, bár az időjárás-előrejelzések miatt most még kérdőjeles, hogy ezt sikerül-e megtenni.”

Hirdetés

„Ha például hetedikek leszünk, akkor lehet, hogy csak az esős körülmények segítettek bennünket. Szóval nehéz lesz megmondani, mekkora előrelépést teszünk az új motorral, illetve aerodinamikailag – ugyanis vannak új elemek az autón, ráadásul elég érdekesek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!