Button: Sok van még az idei McLarenben - F1VILÁG.HU

Button: Sok van még az idei McLarenben

HIRDETÉS

Jenson Button elégedetten nyilatkozott a szezon első három versenyét követően, mert biztos abban, hogy jó úton halad csapata, és folyamatos fejlesztéseivel még erősebb lesz a soron következő versenyeken.


Jenson Button elégedetten nyilatkozott a szezon első három versenyét követően, mert biztos abban, hogy jó úton halad csapata, és folyamatos fejlesztéseivel még erősebb lesz a soron következő versenyeken.

A világbajnoki címvédő remekül kezdte az idei évet, a szezon második állomásának helyet adó Ausztrál Nagydíjon már meg is szerezte első győzelmét a McLaren színeiben, és magabiztosan tekint a jövőbe, mert úgy érzi, minden a terveknek megfelelően halad.

„A legmegnyugtatóbb dolog az első három verseny után, hogy meg vagyunk győződve arról, hogy egy fantasztikus autónk van” – mondta a brit versenyző saját weboldalán.

„Egész idő alatt hangoztattuk, hogy az MP4/25 más lesz, mint a tavalyi autó, és bár soha nem vezettem a 2009-es versenygépet, tudom, hogy mindannyian nagyon keményen dolgoztunk azon, hogy egy olyan autót fejlesszünk, ami teljesen eltér elődjétől.”

„Ennek eredményeképpen pedig még mindig keményen dolgozunk azon, hogy teljesen megértsük az autót, és megtujduk, miként lehet még több teljesítményt kihozni belőle. Úgy gondolom, hogy rengeteg van még az autóban, és ennek kiaknázásán dolgozunk.”

„Úgy gondolom, hogy egy nagyon erős szervezet vagyunk, de sokkal inkább vagyok izgatott amiatt, hogy miként állunk majd három, hat, vagy tíz verseny után, mert csak az határozza majd meg, hogy hol fejezzük be az idei bajnokságot.”

Az eddigi állás egyébként hihetetlenül szoros, Felipe Massa vezeti a tabellát 39 pontjával, ám az első hét helyezettet mindössze kilenc pont választja el egymástól, így még bármi megtörténhet.

„Nagyon szoros az élmezőny, ami megmondom őszintén, hogy engem egy kicsit meglep” – árulta el Button.

„Nem hiszem, hogy én lettem volna az egyetlen, aki azt gondolta, hogy a módosított pontrendszer sokkal inkább a leggyorsabb versenyzőt fogja jutalmazni, mint a szimplán legegyenletesebbet.”

Hirdetés

„Azonban az első három versenyen láthattuk, hogy az egyenletes teljesítmény még mindig nagyon sokat számít. Hallottam, hogy a régi pontrendszerben is ez lenne a sorrend az élen, ami nagyon érdekes.”

„Még néhány versenynek le kell mennie ahhoz, hogy tisztább képet kapjunk az új rendszer hatásaitól, de azt gondolom, hogy a folyamatos célba érkezés és az egyenletes teljesítmény ugyanolyan fontos lesz, mint korábban volt.”

A McLaren eredetileg a jövő hétvégi Kínai Nagydíjon akarta bevetni először élesben legújabb fejlesztéseit, ám azt már a múlt hétvégén pályára vitte Sepangban, így a következő versenyre csak apróságokkal készül, de Button ennek ellenére további előrelépésre számít.

„Úgy gondolom, hogy ez a kéthetes szünet nagyon hasznos lesz a csapatok számára. Az első három versenyen minden csapatnak voltak hibái a rendszerben, de ez nem meglepő, mikor ilyen rövid idő alatt három versenyen is helyt kell állni, a világ különböző pontjain” – magyarázta.

„Kínában szerintem az élcsapatok emelni fognak a téten. Nem hiszem, hogy megtorlás nélkül maradhat még egy gyenge szereplés. Személy szerint én egy problémamentes hétvégére vágyom, jól akarok menni az időmérőn, és egy sima versenyt szeretnék.”

„Továbbá már nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mire képes az autónk száraz pályán, az élről indulva. Malajzia egy kicsit vegyes volt számunkra, de biztos vagyok abban, hogy ugyanolyan erősek, ha nem erősebbek leszünk Kínában” – tette hozzá a brit pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!