Button sokat küszködött a gumikkal - F1VILÁG.HU

Button sokat küszködött a gumikkal

HIRDETÉS

Kiábrándítóan alakult a Kínai Nagydíj időmérő edzése a 2008-as év világbajnoka, Jenson Button számára.


Kiábrándítóan alakult a Kínai Nagydíj időmérő edzése a 2008-as év világbajnoka, Jenson Button számára.

A brit versenyző csupán a tizenkettedik rajtkockát szerezte meg Sanghajban, elmondása szerint rengeteget küszködött az autóval – de főleg a gumikkal.

„Igazából nem tudtam, mire számítsak – elég furcsa eddig az idei év az autó miatt, most is elég sokat küszködtünk, főleg az első gumikkal” – mondta Button.

„Az autó csúszkált a kanyarokban, ami azt jelenti, hogy nem sikerült megfelelően felmelegíteni az abroncsokat. A kigyorsítások szintén problémásak, bár azt gondolom, ez mindenkit ugyanúgy érint.”

„Különféle beállításokat próbáltunk ki a két autóval, de küszködtünk. Ilyen körülmények között elég trükkös a helyzet, reméljük, holnap száraz lesz a pálya.”

„Általában, ha az ember a tizenkettedik helyről rajtol, megvan az az előnye, hogy marad egy szett új gumija, de most nem profitálhatunk ebből, hiszen esős időmérőnk volt.”

Bár az időjósok szerint holnap száraz verseny vár a mezőnyre, Button biztos benne, kemény futam vár rájuk, a tapadási szint ugyanis rendkívül alacsony lesz majd.

„Kemény verseny lesz, főleg a nyers pálya miatt – az eső után nagyon alacsony lesz a tapadás, komoly problémák lesznek a szemcsésedéssel.”

Button csapattársa, Kevin Magnussen csak a tizenötödik helyen zárt.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!