Friss hírek

Button Spában is megszorongatná a Red Bullokat

Tovább folytatná a Red Bullok elleni harcot a jövő hétvégi Belga Nagydíjon a McLaren-Mercedes brit versenyzője, Jenson Button, aki a legutóbbi, hungaroringi megmérettetésen parádés győzelmet aratott.


Tovább folytatná a Red Bullok elleni harcot a jövő hétvégi Belga Nagydíjon a McLaren-Mercedes brit versenyzője, Jenson Button, aki a legutóbbi, hungaroringi megmérettetésen parádés győzelmet aratott.

Button a McLaren hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, nagy izgalmak közepette várja a spái hétvégét, hiszen bízik abban, hogy a szerencse ezúttal mellé áll, és jó eredményt érhet el a legendás versenyhelyszínen.

„Imádok Spában versenyezni, noha a közelmúltban sajnos nem sokra mentem ezzel, hiszen az elmúlt két versenyen is önhibámon kívül estem itt ki. Remélem, hogy idén egy kicsivel több szerencsém lesz” – mondta Button, majd hozzátette, a változó időjárási körülmények megkeverhetik a kártyákat Belgiumban, csapatának azonban már a Hungaroringen sem okozott gondot a hol száraz, hol nedves aszfalt.

„Nagyszerű érzés volt úgy nyári szünetre vonulni, hogy nyertem Magyarországon. Azt hiszem, ez volt az a verseny, amit száraz és nedves pályán is megnyertünk volna – ezt pedig érdemes lesz szem előtt tartani Spában, hiszen itt szintén eshet az eső, de lehet száraz versenyünk is, no és persze minden a kettő között.”

„A célunk ismét az lesz, hogy nyomást gyakoroljunk a bajnokság éllovasaira, különösen a Red Bullra. Az autónk most már igazán jól vezethető, szóval nem hinném, hogy a gumiválasztás olyan nagy hatással lesz ránk ezen a hétvégén. Sokat tanultunk a Pirelli közepes keverékéről a valenciai futam után, és azt hiszem, sikerült azóta egy kicsit előrelépnünk.”

Button hozzátette, kíváncsian várja, milyen hatása lesz majd az állítható hátsó szárnyaknak a pályán vívott csatákra.

„Nem gondolom azt, hogy a DRS olyan kritikus lesz Spában, mint némely más pályán. Még nem tudom pontosan, hol használhatjuk majd, de az Eau Rouge után, a Les Combes felé mindig jó lehetőségek kínálkoznak arra, hogy kihasználjuk a szélárnyékot. Érdekes lesz látni, hogy a DRS hozzáad-e valami pluszt a show-hoz – remélhetőleg újabb nagyszerű hétvége vár a Forma-1-re.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!