Button szabadon versenyezhet Hamilton ellen - F1VILÁG.HU

Button szabadon versenyezhet Hamilton ellen

HIRDETÉS

McLaren nem lép közbe és továbbra is engedélyezi a versenyzőik közötti harcot, jóllehet Lewis Hamilton jócskán elhúzott a hétvégi futamon kiesett csapattársától, Jenson Buttontól.


McLaren nem lép közbe és továbbra is engedélyezi a versenyzőik közötti harcot, jóllehet Lewis Hamilton jócskán elhúzott a hétvégi futamon kiesett csapattársától, Jenson Buttontól.

Hamilton a hétvégi Olasz Nagydíjon aratott győzelmével 37 pontra megközelítette a listavezető Fernando Alonsót, akitől 78 pontra van lemaradva Button, miközben még 175 pont kiadó az utolsó hét megmérettetésen.

„Jelenleg nagyon jó a dinamika a csapaton belül, és még egy kis időnek el kell telnie addig, hogy változtassunk a hozzáállásunkon” – mondta a csapat vezetője, Martin Whitmarsh.

Button, aki egy technikai hiba miatt búcsúzott az Olasz Nagydíjon, elmondta, hogy nem adja fel és továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy harcban maradjon a világbajnoki címért.

„Azért vagyok itt, hogy versenyezzek, és nem gondolom, hogy Lewisnak szüksége lenne az én segítségemre” – mondta Jenson.

„Lewis kiváló munkát végez, azonban én a győzelemért hajtok, mint mindig. Nem fogok úgy kihajtani, hogy csak körözgessek és beálljak csapattársam mögé.”

Hamilton ugyan feljött az ötödikről a második helyre a pontversenyben, nem gondolja, hogy a McLaren lenne a legnyerőbb helyzetben a szezon hajrájához érkezve.

„Nem gondolom” – folytatta. „Úgy vélem, hogy a Ferrari legalább olyan gyors volt, mint mi ezen a hétvégén. Ha Fernando jobb időmérőt teljesít, akkor biztos vagyok abban, hogy ott lett volna, és megnehezítette volna a versenyemet.”

„A Ferrari nagyon gyors, és nekünk keményen kell dolgoznunk, hogy versenyben maradjunk velük.”

Hirdetés

Alonso egy elbaltázott időmérő után csak a tizedik pozícióból rajtolhatott, ám áthámozva magát a mezőnyön a harmadik helyen landolt a Ferrari hazájában.

„Figyelve a bajnokságot, nagyon kell figyelnünk minden versenyen, hogy ki a második. Az elmúlt futam előtt még Vettel állt a második helyen, és nagyon örültem, hogy a McLarenek ilyen erősek voltak ezen a hétvégén. A futam nagyon jól alakult számunkra, mint egy film, egy álom.”

„A McLaren nyerte az elmúlt három versenyt, és csúcsformában vannak. A télen feltették a kérdést, hogy melyik versenyzőt tisztelem a legjobban, és Lewis volt az. Most itt vagyunk, 13 verseny után és közvetlenül mögöttem a második helyen áll a bajnokságban. Nagyon kemény lesz egészen a végéig.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!