Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Button szerint a Brawn elveszítette előnyét

A Brawn GP brit versenyzője, Jenson Button úgy gondolja, hogy csapata már nem élvez előnyt a többiekkel szemben, miután “csak” a negyedik helyre kvalifikálta magát a mai időmérő edzésen Bahreinben.

A Brawn GP brit versenyzője, Jenson Button úgy gondolja, hogy csapata már nem élvez előnyt a többiekkel szemben, miután “csak” a negyedik helyre kvalifikálta magát a mai időmérő edzésen Bahreinben.

A brackley-i bázisú alakulat hatalmas fölényben kezdte meg az idei évet, és Button az első két futamot az élről indulva, különösebb nehézség nélkül megnyerte.

Bár az elmúlt versenyen nem sikerült megszereznie a pole pozíciót, csapata jóval több üzemanyaggal indult, mint ellenfelei, tehát akkor is ők voltak a leggyorsabbak az időmérőn.

Button azonban úgy véli, hogy most változott a helyzet, és csapata már nincs előnyben riválisaival szemben, ugyanis meglátása szerint a Toyota duója, és Vettel is közel azonos üzemanyagszinttel kerültek elé Bahreinben.

“A negyedik helyről rajtolhatunk, és ha az üzemanyagszintet is számításba vesszük, szerintem akkor is a negyedik helyen vagyunk. Nem vagyunk gyorsak. A hosszú etapok rendben vannak, de az egykörös teljesítményünk nem elég jó” – mondta a brit versenyző a BBC-nek.

“A második etapban küszködtünk, és csak a 6. helyig jutottunk. Egy kicsivel gyorsabbak voltunk a megtankolt autóval, de nem gondolom, hogy sokáig kint maradhatunk, mert az előttünk állók velünk egy időben hajtanak majd ki a boxba.”

Button abban sem biztos, hogy csapata fel fogja tudni venni a versenyt ellenfeleivel, mert a Red Bull és a Toyota borzalmasan erősnek tűnik a sivatagi ringen.

“Már nem vagyunk olyan előnyben, mint az első néhány versenyen. Nagyon kemény versenyre számítok holnap. Nem sétakocsikázás lesz, az egyszer biztos” – mondta a bajnokság éllovasa.

“Egyelőre nincs meg a sebességünk ahhoz, hogy felvegyük a versenyt a Red Bullal és a Toyotával. Versenyteljesítményünk kiváló volt a tegnapi edzéseken, mikor hosszú etapokat teljesítettünk, de ma csak a negyedik helyig jutottunk, aminek nem örülök.”

“Azonban a legjobb tudásunkat fogjuk nyújtani, hogy minél jobban szerepeljünk. Ha a maihoz hasonló meleg lesz, akkor szerintem a versenysebességünk megfelelő lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!