Button szerint a Ferrarinál van az előny - F1VILÁG.HU

Button szerint a Ferrarinál van az előny

HIRDETÉS

Jenson Button úgy gondolja, hogy jelenleg a Ferrari idei versenygépe tűnik a legerősebbnek a mezőnyben, miután a csapatok végre egy teljes napon át száraz pályán körözhettek az e heti tesztnek helyet adó spanyolországi Jerezben.

Jenson Button úgy gondolja, hogy jelenleg a Ferrari idei versenygépe tűnik a legerősebbnek a mezőnyben, miután a csapatok végre egy teljes napon át száraz pályán körözhettek az e heti tesztnek helyet adó spanyolországi Jerezben.

Bár az első teszten uralta a mezőnyt Valenciában, a Ferrari még egyszer sem tudott az élen végezni a múlt heti és az e heti tesztnek helyet adó Jerezben, azonban Button úgy gondolja, hogy az F10 hosszú etapokon mutatott egyenletes teljesítménye mindenképpen figyelemre méltó.

“Úgy gondolom, hogy a Ferrari egy nagyon erős autó” – mondta a brit világbajnok a pénteki nap végén a riportereknek Jerezben.

“Ha vetünk egy pillantást a hosszú etapjaikra, akkor azonnal láthatjuk, hogy a teljesítményük hihetetlenül egyenletes. Úgy gondolom, hogy sokkal egyenletesebben teljesítenek, mint bárki más jelenleg.”

Button néhányszor szándékosan beállt Fernando Alonso (Ferrari), és Michael Schumacher (Mercedes GP) mögé, hogy megnézze, miként viselkedik a riválisok autója, és elmondta, hogy ebből a szempontból is az olaszok versenyképe tűnik a legjobbnak.

“Követtem néhány versenyzőt a nap folyamán, Fernandót és Michaelt is. Mindig nagyon érdekes megfigyelni, hogy mi történik. Soha nem tudhatod, hogy ki mennyi üzemanyagot cipel, de azt láthatod, hogy milyen az autó egyensúlya” – magyarázta a brit pilóta.

“Nekem úgy tűnik, a Mercedes hátulja egy kicsit idegesen viselkedik, sőt fékezésnél olyan, mintha blokkolna a hátsó tengely, de ha 150kg üzemanyagot cipelsz, akkor ez abszolút érthető. Érdekes. A Ferrari jónak tűnik a pályán, kiváló az egyenletessége.”

Ami pedig az MP4/25 teljesítményét illeti, Button a következőket mondta: “Számomra, az autónk egy kör alatt kezd ott lenni. Lépésről lépésre fejlődünk. És a hosszú etapok alatt is minden egyes körben javulunk.”

“Nem szabad elfelejtenünk, hogy idén még nehezebb a dolgunk, hiszen még soha nem volt olyan, hogy ennyi üzemanyaggal kellett köröznünk. Szóval egy kicsit hosszabb időbe telik, míg egyenletessé tesszük az autót, mivel az üzemanyag súlya 150kg-ról 20kg-ra csökken a verseny alatt.”

Button azonban nem aggódik emiatt, mert úgy érzi, a tegnapi száraz teszten rengeteg hasznos információt sikerült begyűjteniük, melyeket felhasználva újabb előrelépést érhetnek el.

Hirdetés

“Rengeteg információt gyűjtöttünk tegnap, többet, mint eddig bármelyik nap alatt, legalábbis ez rólam elmondható. Most azon leszünk, hogy kielemezzük az adatokat, és bízom abban, hogy egy újabb remek tesztnap lesz a szombati” – folytatta.

“Jó irányba haladunk, de még nagyon sok mindent meg kell oldanunk, hogy azt mondhassuk magunkról, hogy 100%-os állapotban vagyunk. De erről szól a téli tesztelés, ez mindenkinél így van. A legfontosabb dolog, hogy folyamatosan javulunk, egyre jobban megismerjük az autót, és fejlődünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!