Button szerint a Honda bajnok lehet 2009-ben - F1VILÁG.HU

Button szerint a Honda bajnok lehet 2009-ben

HIRDETÉS

Jenson Button úgy gondolja, hogy a Honda már a jövő évben harcba szállhat a bajnoki címért a Forma-1-ben.

Jenson Button úgy gondolja, hogy a Honda már a jövő évben harcba szállhat a bajnoki címért a Forma-1-ben.

A brackley-i bázisú alakulat brit versenyzője szerint Ross Brawn jelenléte már most meglátszik a csapaton, pedig a Ferrari egykori technikai igazgatója csak novemberben csatlakozott a Hondához.

“Nagyon boldog vagyok, hogy Ross csatlakozott a csapathoz” – mondta Button az Autosport International Show-n. “Mikor először látogatást tett a csapatnál, hatalmas tapsvihar fogadta, ehhez foghatót még nem tapasztaltam.”

“Természetesen egymaga nem tudja az élre repíteni a Hondát, azonban úgy gondolom, hogy most mindenki pozitívan áll a dolgokhoz és remek munkát végez. Sokkal gyorsabban beilleszkedett, mint azt bárki gondolta volna, és már most másképpen dolgozik a csapat.”

“Biztos vagyok benne, hogy 2008-ban közelebb kerülünk az élmezőnyhöz, és 2009-ben már a bajnoki címért harcolhatunk majd. Ha minden a helyére kerül, akkor bajnokságot nyerhet a Honda. Mint csapat, nagyon, de nagyon erősek vagyunk.”

Button azt is elmondta, hogy véleménye szerint a japánok előnyt kovácsolhatnak a tavalyi nehézségekből, ugyanis pontosan a 2007-ben előjött problémák indították meg a nagy változásokat.

“Egy bizonyos szempontból jó volt a 2007-es idény. Ez talán butaságnak hangzik, de mégis így van. Ha jobban szerepeltünk volna, akkor talán minden maradt volna a régiben, és esélyünk sem lett volna arra, hogy nagyobb léptekben fejlődjünk. Azonban egy sikertelen év után rá kellett jönnünk, hogy változtatásokra van szükségünk, és ezt megtettük.”

“Izgatottan várom az idei évet, és a Honda jövőjét” – tette hozzá Button.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!