Friss hírek

Button szerint a Honda nagy dobásra készül 2008-ban

A Honda Racing brit versenyzője, Jenson Button bízik benne, hogy csapata tanult az idei évben elkövetett hibákból, és megújulva, minden eddiginél jobb formában kezdheti meg a 2008-as idényt.

A Honda Racing brit versenyzője, Jenson Button bízik benne, hogy csapata tanult az idei évben elkövetett hibákból, és megújulva, minden eddiginél jobb formában kezdheti meg a 2008-as idényt.

A japán alakulat borzalmasan teljesített az idei évben, amit az eredményei is mutatnak: két világbajnoki pont, mellyel jelenleg a nyolcadik helyen áll a pontversenyben, miután kizárták a listavezető McLarent.

Button, aki a tavalyi évben megszerezte első futamgyőzelmét az esős Magyar Nagydíjon, egyáltalán nem bánja, hogy a Hondánál maradt, de bevallotta, csapatának tanulnia kell hibáiból, hogy sokkal erősebb legyen a jövőben.

Hirdetés
 

“Már mindennek vége, el is felejtettem a nehézségeket” – mondta Button a Forma-1 hivatalos weboldalán. “Nem szabad még egyszer ugyanazt a hibát elkövetni. Ez igaz a csapatra, és az összes dolgozóra. Ha ismét elköveteted ugyanazt a hibát, akkor bolond vagy. Ez ennyire egyszerű. Tanulnunk kell a hibáinkból, hogy erősebbek lehessünk.”

A brit versenyző, aki a tavalyi évben 56 pontjával a bajnokság hatodik helyén végzett, elmondta, 2007 volt eddigi pályafutásának legnehezebb éve.

“Nagyon kemény szezon volt, nem olyan, mint amire számítottunk” – folytatta. “Az autó szinte semmit nem fejlődött az elmúlt néhány hónapban, legalábbis nem annyit, amennyit kellett volna. Nagyon elszúrtuk az aerodinamikát, rossz irányba haladtunk, de ez már a tavalyi év végén elkezdődött. Szóval nagyon nehéz éven vagyok túl, pályafutásom eddigi legnehezebb szezonja volt az idei.”

“Most az a dolgunk, hogy minden eddiginél keményebben dolgozzunk, új ötleteket merítsünk, és javuljunk. A munka már megkezdődött, és bízom benne, hogy nem lesz gond a következő idényben” – tette hozzá Button, aki a nehézségek ellenére úgy érzi, jövőre minden rendben lesz.

“Jó irányba haladunk a jövő évi fejlesztésekkel. Azonban már alig várom, hogy megkezdhessem a tesztelést, mert nem csak az aerodinamika változik, hanem új rendszerek kerülnek az autóba, nem lesz kipörgésgátló, és a fékzónákban is nehezebb lesz majd a dolgunk. Már alig várom, hogy megkezdhessem a munkát a kipörgésgátló nélkül, mert az szerintem kedvez a vezetési stílusomnak” – magyarázta Button.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!