Button szerint a pénz nem lehet probléma – F1VILÁG.HU

Button szerint a pénz nem lehet probléma

HIRDETÉS

A Forma-1 újdonsült világbajnoka, Jenson Button elmondta, hogy készen áll megkezdeni a szerződése meghosszabbításával kapcsolatos tárgyalásokat csapatával, melyben nem a pénz fogja a főszerepet játszani.

A Forma-1 újdonsült világbajnoka, Jenson Button elmondta, hogy készen áll megkezdeni a szerződése meghosszabbításával kapcsolatos tárgyalásokat csapatával, melyben nem a pénz fogja a főszerepet játszani.

Bár a hétvégén megrendezett Brazil Nagydíjon megszerezte pályafutása és csapata első vb-címét a Forma-1-ben, Button egyelőre még nem rendelkezik érvényes szerződéssel 2010-re, sőt az a hír járja, hogy nehézkesen haladnak a tárgyalások, ugyanis a felek nem tudnak közös nevezőre jutni az anyagiakban.

Maga az érintett azonban cáfolta mindezt, és elárulta, hogy a tárgyalások még csak meg sem kezdődtek.

“A Brawnnal szeretnék maradni, de még nem beszéltünk a szerződésről, és ezt helyesen is tettük, mert arra kellett koncentrálnunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Most, hogy ez sikerült, napokon belül megkezdhetjük a tárgyalásokat” – mondta a világbajnok.

Button az idei évben egy “minimális” összegért ( állítólag ~ 5 millió dollár) vállalta a versenyzést, ami kevesebb, mint a fele annak, amit a tavalyi évben kapott a Hondától.

A brit pilóta azért ment bele fizetése csökkentésébe, mert ezzel is segíteni akart élet-halál szélén álló csapatán.

Egy év alatt azonban nagyot változott a világ. A brackley-i bázisú csapat megnyerte mindkét bajnokságot, így Button joggal kérhet több pénzt a következő idényre, amit vélhetően meg is fog tenni, de elmondta, hogy nem ez lesz a legfontosabb számára.

“Nagyon sok mindent megéltem ezzel a csapattal. Rengeteg minden változott azóta, hogy 2003-ban a csapathoz csatlakoztam” – folytatta. “Rengeteg fantasztikus időt megéltünk, volt sok kemény időszakunk is, és most elértük célunkat, méghozzá világbajnokok lettünk.”

“Számomra mindig is az volt a legfontosabb a pályafutásom során, hogy egy versenyképes autóban ülhessek, és az idei volt az első év, mikor ez megadatott nekem. Én nem egy olyan pilóta vagyok, aki csak azért átigazol máshova, mert egy rakat pénzt fizetnek neki.”

“Nem erről szól a dolog, legalábbis nekem nem. Ismét versenyeket akarok nyerni, a Brawnnal szeretnék maradni. A szezon során nem beszéltünk a hosszabbításról, azonban most eljött az idő, hogy leüljünk, és átbeszéljük a dolgot.”

“Nem vagyok olyan drága, hogy ne tudnánk megegyezni” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!