Friss hírek

Volt csapattársa szerint Alonso nem tér vissza a Renault-val

A 2009-es év legjobbja, Jenson Button kételkedik abban, hogy volt csapattársa, Fernando Alonso a Renault színeiben vissza szeretne térni a Forma-1-be.

A legfrissebb sajtóhírek szerint Alonso és a Renault előrehaladott egyeztetéseket folytat azok után, hogy a McLaren múlt héten bejelentette, a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz helyét Daniel Ricciardo veszi majd át.

A La Gazzetto dello Sportnak maga Alonso is nyilatkozott a minap: azt mondta, felkészült arra, hogy 2021-ben egy topsorozatban folytassa autóversenyzői pályafutását.

A spanyol 2018 végén távozott az F1-ből, azóta azonban többször nyilatkozta azt, ha vonzó ajánlatot kapna, visszatérne a száguldó cirkuszba.

Jenson Button – aki 2015-ben és 2015-ben Alonso csapattársa volt a McLarennél – viszont azt mondja, nincs meggyőződve arról, hogy a kétszeres világbajnok a Renault-val szeretne belekezdeni valami újba.

„Szerintem, ha a Renault közel lenne a mezőny elejéhez, és azt látná hogy 2021-ben vagy 2022-ben esély lenne a dobogókra, vagy győzelmekre, akkor vállalná, ha lehetőség kínálkozna” – mondta a brit a Sky Sports F1 televíziónak.

„De szerintem ez most egy hosszabb folyamat lesz, hogy eljussanak a mezőny elejére. Négy, vagy annál is több évbe is beletelhet, és szerintem ennyi időt nem hajlandó áldozni rá.”

„Egyszerűen csak nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a megfelelő lehetőség számára. Ha a három topcsapat egyikéhez be tudna kerülni, akkor természetesen vállalná, hiszen meg tudná mutatni a sebességét. Nem veszítette el azt 38 évesen sem.”

„De újra felépíteni egy csapatot 3-4 évig? Kétlem, hogy Fernando azt szeretné.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!