Volt csapattársa szerint Alonso nem tér vissza a Renault-val

Albert Park, Melbourne, Australia. Friday 23 March 2018. Fernando Alonso, McLaren. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _2ST0216
Fotó: McLaren
A 2009-es év legjobbja, Jenson Button kételkedik abban, hogy volt csapattársa, Fernando Alonso a Renault színeiben vissza szeretne térni a Forma-1-be.

A legfrissebb sajtóhírek szerint Alonso és a Renault előrehaladott egyeztetéseket folytat azok után, hogy a McLaren múlt héten bejelentette, a Ferrarihoz távozó Carlos Sainz helyét Daniel Ricciardo veszi majd át.

A La Gazzetto dello Sportnak maga Alonso is nyilatkozott a minap: azt mondta, felkészült arra, hogy 2021-ben egy topsorozatban folytassa autóversenyzői pályafutását.

A spanyol 2018 végén távozott az F1-ből, azóta azonban többször nyilatkozta azt, ha vonzó ajánlatot kapna, visszatérne a száguldó cirkuszba.

Jenson Button – aki 2015-ben és 2015-ben Alonso csapattársa volt a McLarennél – viszont azt mondja, nincs meggyőződve arról, hogy a kétszeres világbajnok a Renault-val szeretne belekezdeni valami újba.

„Szerintem, ha a Renault közel lenne a mezőny elejéhez, és azt látná hogy 2021-ben vagy 2022-ben esély lenne a dobogókra, vagy győzelmekre, akkor vállalná, ha lehetőség kínálkozna” – mondta a brit a Sky Sports F1 televíziónak.

„De szerintem ez most egy hosszabb folyamat lesz, hogy eljussanak a mezőny elejére. Négy, vagy annál is több évbe is beletelhet, és szerintem ennyi időt nem hajlandó áldozni rá.”

„Egyszerűen csak nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a megfelelő lehetőség számára. Ha a három topcsapat egyikéhez be tudna kerülni, akkor természetesen vállalná, hiszen meg tudná mutatni a sebességét. Nem veszítette el azt 38 évesen sem.”

„De újra felépíteni egy csapatot 3-4 évig? Kétlem, hogy Fernando azt szeretné.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS