Button szerint is veszélyes volt Verstappen manővere

Kimi Räikkönen után a mezőny egy másik világbajnoka, Jenson Button is élesen bírálta vezetési stílusa miatt a Red Bull Racing ifjú tehetségét, Max Verstappent.


Kimi Räikkönen után a mezőny egy másik világbajnoka, Jenson Button is élesen bírálta vezetési stílusa miatt a Red Bull Racing ifjú tehetségét, Max Verstappent.

A holland versenyző a Magyar Nagydíjon bemutatott védekezésével verte ki többeknél a biztosítékot, amikor is a Räikkönennel való küzdelem során a finn szerint többször irányt váltott, aminek következtében a két versenyző össze is ütközött.

Bár Verstappen továbbra is állítja, nem tett semmi rosszat, a minap Jenson Button is azt mondta, nem volt sportszerű a holland a Hungaroringen.

„Versenyzőként mindannyian tudjuk, hogy a legveszélyesebb dolog, amit tehetsz, ha a féktávon irányt váltasz – a hátul érkező srác ugyanis 300 km/h-s tempóval közeledik, és talán még nem lép rá a fékre” – mondta a 2009-es év legjobbja.

„Szóval igen, ez abszolút tilos, márpedig Verstappen nyilvánvalóan megtette a féktávon. Úgyhogy megértem Kimi frusztrációját.”

Amikor Buttonnak azt mondták, ő, illetve a mezőny többi tagja sem rettent meg hasonló manőverektől az alsóbb kategóriákban, a brit így reagált: „Ott 160 km/h-val mész, nem pedig 350-nel.”

„Ez persze nem jelenti azt, hogy helyénvaló, de itt próbálunk példát mutatni. És ha itt megcsináljuk, akkor az alsóbb kategóriákban is meg fogják csinálni a versenyzők, és több olyan incidenst látunk majd, amelyben elszállnak az autók.”

„Természetesen én is követtem már el ilyet, de nem volt helyes. Az ember tanul belőle, és 330 km/h-s tempónál az 1-es kanyar féktávján irányt váltani a legrosszabb, amit tehetsz, mert az autók elrepülhetnek. A féktávon irányt váltani nem versenyzést – egyszerűen veszélyes.”

„Max egy hihetetlen tehetség, elképesztő, amit ilyen fiatalon elért, és nagyszerű munkát végez. De mindig van valami, amiből tanulhat egy versenyző.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!