Button szerint a McLaren remekelhet Monacóban - F1VILÁG.HU

Button szerint a McLaren remekelhet Monacóban

A korábbi Forma-1-es világbajnok Jenson Button azt reméli, a fejlesztéseknek köszönhetően eredményes lehet majd a hétvégi Monacói Nagydíjon.

A brit versenyző Fernando Alonsót helyettesíti majd Monte-Carlóban, a spanyol versenyző ugyanis május 28-án, vasárnap az Indianapolis 500-on indul az Egyesült Államokban.

A McLaren a legutóbbi, Spanyol Nagydíjra komoly fejlesztésekkel érkezett, Alonso pedig az időmérőn remekelt, hiszen a 7. rajtkockát szerezte meg – igaz, a jó eredményt nem sikerült pontokra váltania a versenyen.

„Jó volt látni a barcelonai időmérős teljesítményt Fernandótól” – mondta Button, aki magabiztosan várja a hétvégi megmérettetést.

„7. hely – micsoda előrelépés! Nagyszerű kört rakott össze, ez nyilvánvaló, de ugyanakkor az is látszik, a csapat mekkora fejlődést ért el. Nem tudom, hogy a leszorítóerő tekintetében ez mit is jelent számszerűsítve, de sokat, és Monacóban egy újabb lépést tehetünk meg.”

„Ha ’Fonzy’ (Alonso) a 7. tudott lenni Barcelonában, akkor Monacóban remekelhetünk.”

Buttonnak egyébként Bahreniben lehetősége lett volna arra, hogy teszteljen a McLaren idei autójával, ő azonban nem élt ezzel a lehetőséggel – ehelyett a szimulátorban készült a Monacói GP-re.

„Amikor először beültem a szimulátorba, kezdetben nem tetszett az autó. Ez még a fejlesztési csomag előtt volt. Úgyhogy változtattunk a beállításokon, és sokkal jobb lett a helyzet, most már jobban fekszik az én stílusomnak. A fejlesztésekkel pedig fantasztikus vezetni.”

„Kétszer elszálltam a kikötőben a szimulátorban, remélhetőleg ez nem fog megtörténni. Az 1-es kanyar után felmegyünk a hegyre, én pedig leestem jobbra. És legurultam.”

„Korábban még soha nem történt ilyen a szimulátorban – de legurultam. Szerencsére az erőhatások nem voltak olyan komolyak, mint a valóságban, de még így is kapsz némi ütést, és egy kis G-erőt.”

A 2009-es év legjobbja hozzátette, nem érzi úgy, hogy komoly nyomás nehezedne rá a visszatérés miatt.

„Ha elérek a 2-es kanyarhoz, és azt érzem, hogy sehol sem vagyok, elautózok a naplementébe, és vissza se nézek!” – mondta nevetve. „Szóval rendben van a dolog, nincs semmi gond. Nincs rajtam nyomás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!