Button szerint még nyerhet idén versenyt a McLaren - F1VILÁG.HU

Button szerint még nyerhet idén versenyt a McLaren

HIRDETÉS

Noha a McLaren Mercedes csapata már jobbára a 2014-es autó fejlesztésére fókuszál, Jenson Button szerint van még esélyük arra, hogy futamot nyerjenek az idei szezonban.


Noha a McLaren Mercedes csapata már jobbára a 2014-es autó fejlesztésére fókuszál, Jenson Button szerint van még esélyük arra, hogy futamot nyerjenek az idei szezonban.

A patinás angol istálló kiábrándító formában vágott neki a 2013-as bajnokságnak, így tulajdonképpen már esélye sincs arra, hogy beleszóljon a végső győzelemért zajló küzdelembe.

Bár Sergio Pérez, az istálló ifjú versenyzője nemrég úgy nyilatkozott, még a futamgyőzelemtől is nagyon messze vannak, Button szerint nem kell még teljesen leírni az idei szezont.

A 2009-es év legjobbja az augusztus végi Belga Nagydíjon már dobogóra szeretne állni.

„Még mindig versenyt akarunk nyerni, és hiszem, hogy ezt sikerül is megvalósítani” – fogalmazott Button a Hungaroringen.

„Szóval nem lesz teljesen elfuserált ez az év. A bajnokság elején voltak kemény versenyeink, de az elmúlt néhány versenyen sikerült előrelépéseket tennünk. Nyilván nem fogunk megelégedni az ötödik, vagy hatodik hellyel – győzelmekért akarunk harcolni. És az, hogy láthattuk, hogy sikerült előrelépéseket tennünk, nagy pozitívum volt számunkra.”

„Itt, Magyarországon is vannak új elemek az autón, melyek segíthetnek bennünket. Nem tudom, végül hogy fogunk végezni ezen a hétvégén, de a spái versenyt izgatottan várom már, és arra számítok, hogy a dobogóért harcolhatunk.”

„Ezt kell célul kitűznünk, és azt gondolom, képesek is vagyunk rá. Továbbra is szeretnénk előrelépni, és meg akarunk nyerni egy futamot idén. Momentán úgy tűnik, Spában lesz a legjobb esélyünk.”

A McLaren idén főképp a kigyorsításokon, illetve a lassú kanyarokban küszködött, a tempósabb kanyarokban azonban az MP4-28-as versenygép jól teljesített. Éppen ezért gondolja úgy Button, hogy esélyük lehet a Belga Nagydíjon.

Hirdetés

„Aerodinamikailag teljesen megváltoztattuk az autót a szezon kezdete óta” – magyarázta a rutinos versenyző.

„Most már teljesen más filozófiát követünk. Ugyanazt, mint amit tavaly, és mint amit a legtöbb csapat követ a bokszutcában. Korábban az oldalszekrények felett vezettük el a levegőt az autó hátsó traktusa felé, a hátsó szárnyra, a padlólemezre és a diffúzorra, hiszen itt keletkezik igazán leszorítóerő.”

„Most, ha megnézzük az autót, láthatjuk, hogy az oldalszekrények mellett történik mindez. Sokkal élesebben be vannak vágva, hiszen megpróbálunk minél több tiszta levegőt juttatni az autó hátulja felé. Jól működik, de a riválisok komoly előnyben vannak a fejlesztések tekintetében. Éppen ez az oka annak, hogy most próbálunk felzárkózni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!