Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj

Button szerint megmaradt a Red Bull előnye

Button szerint megmaradt a Red Bull előnye

Jenson Button, a McLaren-Mercedes brit versenyzője koránt sincs meggyőződve arról, hogy csapata közelebb tudott férkőzni legfőbb riválisához, a Red Bull Racinghez.


Jenson Button, a McLaren-Mercedes brit versenyzője koránt sincs meggyőződve arról, hogy csapata közelebb tudott férkőzni legfőbb riválisához, a Red Bull Racinghez.

A Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzéseit az energiaital-gyárosok ausztrál versenyzője, Mark Webber nyerte, és ugyan Lewis Hamilton lemaradása csak 39 ezredmásodperc volt a délutáni tréningen, Button szinte egész nap az MP4-26-os egyensúlyával küszködött.

„Nem vagyok különösebben elégedett az autó egyensúlyával momentán” – mondta a brit pilóta a BBC-nek.

„Tényleg nagyon küszködtem a hátuljával – nagyon kiszámíthatatlan. Ez nem olyasvalami, amit kedvelek, így ezen dolgoznunk kell, hogy holnapra javítsunk a helyzeten.”

„Ha megnézem, mit csinált Lewis, akkor nekem egyszerűen nem volt meg az egyensúly, és egy kicsit le vagyok maradva jelen pillanatban. Még van egy kicsivel több tempó az autóban, csak ki kell hozni belőle és meg kell találni azt a balanszot, amit szeretek.”

Button hozzátette, egyelőre semmi jelét nem látja annak, hogy sikerült csökkenteniük a lemaradást a címvédő alakulattal szemben. A brit szerint a Red Bull még korántsem mutatta meg valós erejét.

„Nem mondanám azt, hogy eddig bármi jelét is láttuk volna ennek. Mindannyian reménykedünk, de még semmit nem láttam.”

„Legutóbb én voltam a leggyorsabb pénteken, szóval valójában csak gyorsultak. Holnap fogják megmutatni a valós potenciáljukat, és feltételezem, hogy fél másodperccel legyűrnek mindenkit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!