Button szerint nehéz lesz a pontszerzés

A McLaren világbajnok versenyzője, Jenson Button szerint nehéz feladat lesz pontot szerezniük a Spanyol Nagydíj vasárnapi futamán.


A McLaren világbajnok versenyzője, Jenson Button szerint nehéz feladat lesz pontot szerezniük a Spanyol Nagydíj vasárnapi futamán.

A brit versenyző számára nehezen alakult a pénteki edzésnap – a nyitótréningen igencsak lassú volt, a délutáni szabadedzés nagy részét pedig motorhiba miatt kénytelen volt kihagyni.

„Elég rossz napunk volt” – mondta csalódottan Button.

„Az első edzés nehéz volt, a másodikon pedig nem sokat tudtunk körözni. Azért egy kicsit ki tudtunk menni, a hosszú etapos tempó nem olyan rossz, és a lágy gumikkal sikerült is ráérezni az egyensúlyra. De komoly gondjaink voltak az autó hátuljával, csúszkált ide-oda egész nap. Holnap viszont már sokkal jobb lehet a helyzet.”

„Jó alapokkal rendelkezünk, ezeken dolgozhatunk holnap, mert egy kicsit le vagyunk maradva.”

Bár optimistán várja a folytatást, a 2009-es világbajnok szerint a pontszerzés nehéz lesz vasárnap.

„Nehéz hétvége lesz. Nem hinném, hogy ez lesz a legkönnyebb futam a pontszerzésre, de mindent beleadunk.”

A McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso már jóval eredményesebb volt pénteken – ő mindkét gyakorláson a csapattárs előtt végzett.

„Úgy tűnik, többé-kevésbé úgy állunk mint Oroszországban” – mondta a kétszeres bajnok.

„Nem könnyű, de közel vagyunk… a nyolcadik, kilencedik, tizedik hely környékén állunk, de az időmérőn a többiek tudnak még javítani a motorerőn. Vagy valami speciális motorvezérlést használnak.”

„Ezen a pályán a motorvezérlés kevésbé számít, szóval reméljük, hogy nem kapunk tőlük sokat, és ott lehetünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS