Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Button szerint nehéz lesz előzni a versenyen

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Button szerint nehéz lesz előzni a versenyen

Jenson Button, a McLaren Mercedes brit versenyzője az Abu Dhabi Nagydíj szombati időmérőjét követően elárulta, attól tart, a két DRS-zóna ellenére rendkívül nehéz lesz az előzés a holnapi versenyen.


Jenson Button, a McLaren Mercedes brit versenyzője az Abu Dhabi Nagydíj szombati időmérőjét követően elárulta, attól tart, a két DRS-zóna ellenére rendkívül nehéz lesz az előzés a holnapi versenyen.

Habár jó esélye volt az első rajtkockára, Button végül csak a harmadik rajthelyet szerezte meg a kvalifikáción, miután a Q3-ban Sebastian Vettel, valamint Lewis Hamilton is jobb kört futott nála második nekifutásra.

Button elárulta, a DRS-rendszer ellenére tavalyhoz hasonlóan idén is nehéz lesz előzni a Yas Marina versenypályán.

„Szerintem a DRS-rendszerrel is nehéz lesz előzni itt” – fogalmazott a brit pilóta.

„Remélhetőleg a holnapi versenyen másképp alakul majd a történet, majd meglátjuk, de úgy tűnik, a DRS-zóna túl rövid itt. Pénteken a 7-es és 8-as kanyar között használtam a DRS-t, de senkit sem tudtam megelőzni. Remélhetőleg holnap lesznek lehetőségek. Hosszú verseny vár ránk, lesz néhány bokszkiállás, melyeket jól kell teljesíteni.”

Button hozzátette, összességében elégedett a mai eredménnyel, ám úgy érzi, volt még potenciál az autóban.

„Egész hétvégén elégedett voltam az egyensúllyal, de úgy érzem, lenne még mit kihozni az autóból. Próbáltam megtalálni ezt, de küszködtem, mert túl ideges volt a hátulja. Megpróbáltam néhány dolgot az időmérő előtt, és a kvalifikáció kezdetekor úgy tűnt, jobb a helyzet.”

„Az időmérő során elég komoly alulkormányzottsággal küszködtem, utána megpróbáltam némi leszorítóerőt rakni az elejére, de kifutottunk a lehetőségekből. Elégedett vagyok a körömmel és az előrelépésekkel, melyeket sikerült megtenni.”

Habár a McLaren valamennyi edzésen a leggyorsabbnak bizonyult, Buttont nem lepte meg, hogy Vettel ismét megszerezte a pole pozíciót.

„Úgy érezzük, sokkal versenyképesebbek vagyunk a versenyen, mint az időmérőn, és sokkal inkább képesek leszünk kihívni őket. Láttuk korábban is, és számítottunk rá, hogy a Red Bull gyors lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!