Button szerint nehéz lesz vezetni az új versenyautókat

A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button meg van győződve arról, 2014-ben sokkal nehezebb lesz majd vezetni a Forma-1-es versenyautókat.


A McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Jenson Button meg van győződve arról, 2014-ben sokkal nehezebb lesz majd vezetni a Forma-1-es versenyautókat.

A száguldó cirkuszban egy éra ért a végéhez azzal, hogy leköszöntek a V8-as erőforrások, melyek helyét jövőre az 1,6 literes V6-os turbómotorok veszik majd át.

A nyomatékosabb aggregátok miatt a versenyzőknek némiképp változtatniuk kell vezetési stílusukon, hogy ne terheljék túl a hátsó abroncsokat.

Button a szimulátorban már kipróbálhatta a McLaren 2014-es modelljét, ám véleménye szerint csak akkor derül ki igazán, mivel állnak szemben, ha élesben is vezethetik a jövő évi versenyautókat.

„A motor megértéséről szól a történet, illetve, hogy miképp bánunk a motorerővel, mert nem lesz könnyű” – mondta a 2009-es év legjobbja.

„Sokat fogunk dolgozni a szimulátorban, és sok mindenen átrágjuk majd magunkat, hogy lefogjuk a motorerőt, mert nem igazán vagyunk hozzászokva ehhez. 14 éve versenyzem már az F1-ben, és soha nem volt ekkora nyomaték, szóval teljesen más lesz, mint eddig.”

„Viszont azt gondolom, a valóságban könnyebb lesz, mint a szimulátorban. A kezdeti túlkormányzottságot nagyon nehéz érezni a szimulátorban. Tehát igazi autóval könnyebb lesz, de még így is kemény feladat vár ránk. A tempós kanyarokban sokáig nem nyomjuk a gázt, és várnunk kell, amíg lecsökken a motorerő. Nem arról lesz már szó, hogy nagy lesz a leszorítóerő, és kicsi a nyomaték, és még akkor is könnyen visszahozod a gépet, ha egy kicsit szélesen vetted az adott kanyart.”

„Ha például a barcelonai 3-as kanyarban szélesen fordulsz, nemcsak kicsúszol, de még el is veszíted az autó hátulját a nagy nyomaték miatt.”

„És nem hiszem, hogy emiatt izgalmasabb lesz vezetni. Folyamatosan küzdeni fogunk a tapadással, szóval nem gondolom azt, hogy megnő majd az izgalom.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS