Button szerint van még tartalék a Brawn GP-ben

Jenson Button mindenkit figyelmeztetett: még koránt sem tökéletes a Brawn GP idei versenygépe, így a következő futamon még erősebbek lehetnek, miután fölényes győzelmet arattak a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Jenson Button mindenkit figyelmeztetett: még koránt sem tökéletes a Brawn GP idei versenygépe, így a következő futamon még erősebbek lehetnek, miután fölényes győzelmet arattak a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Ross Brawn csapata történelmet írt, ugyanis még nem volt arra példa, hogy valaki bemutatkozó versenyén kettős győzelmet aratott a Forma-1-ben.

Button, aki senkitől sem zavartatva, rajt-cél győzelemmel kezdte az idei szezont, és már most több pontot gyűjtött, mint az elmúlt két évben összesen, magabiztosan várja a folytatást, mert úgy érzi, rengeteg hely van még a fejlődésre.

“Már alig várom, hogy ismét autóba ülhessek, és még különlegesebbé tehessem, mert még koránt sem vagyunk ott, ahol lehetnénk” – mondta a brit versenyző az Autosprt magazinnak adott nyilatkozatában vasárnap este Melbourne-ben.

“Az autó még nem tökéletes, és a hétvégén sem tudtuk kihozni belőle a legjobbat, mert voltak bizonyos problémáink, amik leginkább a kevés tesztelésből adódtak.”

“Megnyertem a versenyt, de voltak gondjaink, hat másodpercet vesztettem a második kiállásom alkalmával. Szóval van néhány terület, ahol gyengék vagyunk, ami nagyban annak tudható be, hogy csak keveset tesztelhettünk a szezon előtt. Még van hova fejlődnünk, és éppen ez az, amit el szeretnék érni.”

Button továbbá azt is elmondta, hogy nagyobb ellenállást vár a Ferraritól és a McLarentől a hétvégi Maláj Nagydíjon, ahol szintén minden lehetőséget megragad majd arra, hogy felálljon a dobogóra, annak is a legmagasabb fokára.

“Nem tudjuk, hogy ki lesz gyors Sepangban, hiszen az egy teljesen más pálya. Mondhatjuk, hogy mi versenyképesek leszünk, de a kérdés az, hogy ki lesz versenyben velünk” – folytatta a brit pilóta.

“Úgy gondolom, hogy a többiek komoly léptekben haladnak majd előre. Nem tudom, hogy ez már a tengerentúli versenyeken megkezdődik-e, azonban mikor visszatérünk Barcelonába, mindenkinek lesz új aerodinamikai csomagja, és ott lesznek a fenekünkben.”

“Szóval mindent ki kell hoznunk a jelenlegi helyzetből, hogy előttük vagyunk” – tette hozzá Button.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!