Button: Tapasztalt versenyző kell a Hondának - F1VILÁG.HU

Button: Tapasztalt versenyző kell a Hondának

Jenson Button szerint a Forma-1-be jövőre visszatérő Hondának egy tapasztalt versenyzőre lesz szüksége ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki új, V6-os motorjából.


Jenson Button szerint a Forma-1-be jövőre visszatérő Hondának egy tapasztalt versenyzőre lesz szüksége ahhoz, hogy a legtöbbet hozza ki új, V6-os motorjából.

A japán vállalat a McLaren partnereként vesz részt a Forma-1-es bajnokság küzdelmeiben 2015-től, a wokingi gárda azonban egyelőre még nem erősítette meg, hogy milyen pilótafelállással vág neki a következő szezonnak.

A brit alakulat bevallottan megkörnyékezte Sebastian Vettelt és Fernando Alonsót, ám mindkettejüknek érvényes szerződésük van a 2015-ös esztendőre jelenlegi csapataiknál.

A McLaren jelenlegi versenyzője, a Forma-1-es mezőny legtapasztaltabb pilótája, Jenson Button szerint a Honda jövőre csak profitálna abból, ha egy rutinos versenyző állna rendelkezésére.

„Fejlesztési okokból kifolyólag hasznos volna számukra, ha tapasztalt pilóták vezetnék autóikat” – mondta a 2009-es év világbajnoka.

„Egy ilyen erőforrás esetében az ERS-rendszerrel rengeteg lyukat kell betömni, szóval szükség van a versenyző visszajelzéseire, megérzéseire és tapasztalatára. Egyértelműen profitálni lehet ebből.”

Button – aki 2006 és 2008 között versenyzett a Honda gyári csapatánál – úgy véli, a japánok McLarennel való partnersége kezdettől fogva erős lesz.

„Ha van valami, amivel egy csapat küszködhet egy japán vállalattal való munka során, az a japán nyelv és kultúra, de szerintem a McLarennél pontosan értik ezt. Dolgoztak már korában is a Hondával, és amíg elég szorosan együttműködnek, nem lesz semmiféle probléma.”

„Nemcsak a mérnökökről és az aerodinamikai szakemberekről beszélek – a szerelőknek ugyanúgy meg kell ismerniük a japán kultúrát és munkamódszereket. De pontosan tudják ezt, dolgoznak is rajta, szóval szerintem remek partnerség lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!