Button teljesen hozzászokott az új McLarenhez - F1VILÁG.HU

Button teljesen hozzászokott az új McLarenhez

HIRDETÉS

Jenson Button elégedetten nyilatkozott, miután sikeresen teljesítette e heti tesztjét Jerezben, ugyanis elmondása szerint már teljesen kényelmesen érzi magát új autójában, ami a múlt héten még idegen volt számára Valenciában.

Jenson Button elégedetten nyilatkozott, miután sikeresen teljesítette e heti tesztjét Jerezben, ugyanis elmondása szerint már teljesen kényelmesen érzi magát új autójában, ami a múlt héten még idegen volt számára Valenciában.

A világbajnoki címvédő szerdán esőben, csütörtökön viszont már száraz pályán körözhetett az MP4/25-ös modellel a spanyol ringen, ahol minden tervezett munkát el tudott végezni.

“Rengeteget dolgoztunk tegnap, hogy száz százalékosan érezzem magam az autóban, és új otthonomban. Már teljesen jól érzem magam a pilótafülkében” – mondta a brit versenyző a riportereknek Jerezben.

“Tegnap egy kiváló napot teljesítettünk, sokat dolgoztunk a beállításokon az esőben, és a két különböző gumival is megismerkedtünk. A mai nap jobb volt számomra, mert száraz pályán tudtunk körözni, és ez volt az első alkalom, hogy teljesen jól éreztem magam az autóban.”

“Annyira kényelmesen éreztem magam, hogy a beállításokon és az egyensúlyon is tudtam dolgozni, így mindenképpen pozitívan értékelem a mai napot. Azonban tisztában vagyok azzal, hogy még rengeteg munka van az autóval.”

“Az alapok nagyon jók, de sok munka van még addig, amíg az autó olyan állapotban lesz, hogy azzal versenyeket lehet nyerni, de ez mindenkire igaz, hiszen még csak most vette kezdetét a tesztelés.”

“Úgy érzem, mintha nem is lenne új az autó számomra, úgy viselkedik, mint amihez hozzá vagyok szokva. Otthonosan érzem magam az autóban. Nem úgy vezetem, mintha teljesen idegen lenne, nem lennék a része. Úgy érzem, mindent érzek, ami az autóval történik.”

Bár riválisainál kevesebb kört teljesített, Button nem tulajdonít ennek különösebb jelentőséget, mert minden tervezett munkát elvégeztek, jóllehet tíz perccel a tréning vége előtt megállt alatta az autója.

“Mikor különböző dolgokat tesztelsz, nem szükséges, hogy olyan sok kilométert megtegyél. A beállításokon dolgoztunk, különböző módosításokat hajtottunk végre, és ez sokkal fontosabb, mint a megtett kilométerek száma” – magyarázta.

“Az utolsó percekben ugyan megálltam, de semmi komoly. Felgyulladt egy figyelmeztető jelzés, és megállítottam az autót. De nem keletkezett kár, nem volt semmi különös.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!