Friss hírek

Button tudja, lehet, hogy ez az utolsó éve az F1-ben

Egyelőre nem aggodalmaskodik jövője miatt, próbálja kiélvezni a bajnokság hátralévő versenyeit Jenson Button, kinek sorsa továbbra is bizonytalan, miután a McLaren tovább halogatja a versenyzőkérdést.


Egyelőre nem aggodalmaskodik jövője miatt, próbálja kiélvezni a bajnokság hátralévő versenyeit Jenson Button, kinek sorsa továbbra is bizonytalan, miután a McLaren tovább halogatja a versenyzőkérdést.

A 2009-es év legjobbja egyelőre a wokingi gárda döntésére vár, az ugyanis jelenleg azon fáradozik, hogy leigazolja a Ferraritól minden bizonnyal távozó Fernando Alonsót.

Hogy a spanyol kinek a helyére érkezik, az nagy kérdés, amennyiben azonban valóban leszerződik a McLarenhez, vagy Buttonnek, vagy csapattársának, Kevin Magnussennek távoznia kell.

Button Austinban elárulta, az elmúlt hetekben meggyőzte magát arról, ahelyett, hogy aggodalmaskodna jövője miatt, inkább kiélvezi a szezon hátralévő részét.

„Semmi újat nem hallottam, szóval élvezem a versenyzést, megpróbálok mindent beleadni ezen a hétvégén és a legjobbat próbálom kihozni magamból” – mondta a brit.

„A munkamódszereimen nem változtattam, csupán próbálom élvezni az egészet, nem akarom, hogy olyan érzések legyenek bennem, mint néhány héttel ezelőtt, még a japán futamot megelőzően, amikor is óriási nyomás nehezedett rám.”

„Az ugyanis nem túl jó érzés. Most sokkal jobb helyzetben érzem magam, ahogy Oroszországban is tettem, leszegett fejjel dolgozom tovább és élvezem a versenyzést.”

„Lesz, ami lesz jövőre.”

Nemrég olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Button jövőre az Endurance Világbajnokság (WEC) mezőnyében folytathatja, a brit versenyző pedig elárulta, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy más szériába szerződik.

„Az életben bármi megtörténhet, ha a körülmények megfelelőek.”

Button menedzsere, Richard Goddart eközben elárulta, mindent megtesznek azért, hogy a mezőny legrutinosabb versenyzője jövőre is a Forma-1-ben maradjon.

„Jenson nagyon lojális ehhez a csapathoz: imádja a McLarent és maradni is akar – ilyen egyszerű” – mondta a szakember.

„Nem fog ennél jóval alacsonyabb szinten versenyezni, mert nyerni akar. Ha ebben a bajnokságban nem tud nyerni, és kap egy fantasztikus ajánlatot valahonnan máshonnan, ahol nyerhet, akkor talán ott folytatja.”

A McLaren másik versenyzője, Kevin Magnussen Austinban arról beszélt, neki nincs B-terve a következő szezonra.

„Nincs B-tervem. Kizárólag az A-tervre összpontosítok. Megpróbálok nem túl sokat agyalni a jövőmön. Van esélyem arra, hogy itt folytassam, szóval erre összpontosítok” – mondta a dán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek