Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Button úgy érzi, a Honda talál vevőt csapatára

Button úgy érzi, a Honda talál vevőt csapatára

Jenson Button bízik abban, hogy ott lehet a rajtrácson a jövő évi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, jóllehet a Honda a múlt héten megerősítette, azonnali hatállyal kiszáll a Forma-1-ből.

Jenson Button bízik abban, hogy ott lehet a rajtrácson a jövő évi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, jóllehet a Honda a múlt héten megerősítette, azonnali hatállyal kiszáll a Forma-1-ből.

A gazdasági világválság miatti drasztikusan csökkenő autóeladásokra hivatkozva, a japán nagyvállalat bejelentette, nem folytatja Forma-1-es programját, és azonnali hatállyal elhagyja a királykategóriát.

A Honda ezzel egy időben árúba bocsátotta brackley-i bázisú csapatát, amiért a vezetőség elmondása szerint jelképes összeget kérnek, persze az új tulajnak vállalnia kell a jövő évi költségeket.

A Honda brit versenyzője, Jenson Button sincs könnyű helyzetben, hiszen egyelőre még maga sem tudja, mi lesz vele a jövőben, azonban bízik abban, hogy sikerül vevőt találni a csapatra, amely véleménye szerint jó üzlet lehet, hiszen minden adott ahhoz, hogy az új autó sikerre vigye 2009-ben.

“A csapat szinte az egész évben azon dolgozott, hogy egy kiváló autóval kezdhesse meg a jövő évi világbajnokságot. Egy olyan elkötelezett csapattal, amit az elmúlt években összeraktunk, nem gondolom, hogy ne lenne potenciális érdeklődő” – mondta a brit versenyző a hétvégéi Autosport Díjátadón.

“Amit kaphatnak, az egy kiváló csapat, csodálatos létesítményekkel. Ross Brawn vezetésével, és azokkal a szakemberekkel, akik elkötelezettek a csapat mellett, átvészelhetjük ezt az időszakot, és ott lehetünk a rajtrácson 2009-ben.”

A Honda pénteken jelentette be kiszállását a Forma-1-ből, és Button már aznap elutazott a csapat brackley-i főhadiszállására, ahol legnagyobb meglepetésére elszánt és teljes mértékben elkötelezett emberekkel találta szembe magát.

“Sokként ért a hír csütörtökön, azonban pénteken a csapat gyárába vettem az irányt, hogy megnézzem, mi a helyzet, és megmondom őszintén, semmi jóra nem számítottam” – folytatta a brit versenyző.

“Azonban miután fél órát eltöltöttem a személyzettel, rájöttem, hogy hiába siránkozunk, nem tudunk változtatni a helyzeten. Az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy pozitívak maradunk, és pontosan ez az, amit most teszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!