Button úgy érzi, megoldották a gumiproblémákat

Jenson Button úgy gondolja, hogy csapatának nem lesznek problémái a gumik megfelelő hőmérsékletre hevítésével a hétvége hátralévő részében, miután egy eredményes pénteki napot teljesítettek, és a hűvösben is megfelelően működtek az abroncsaik.

Jenson Button úgy gondolja, hogy csapatának nem lesznek problémái a gumik megfelelő hőmérsékletre hevítésével a hétvége hátralévő részében, miután egy eredményes pénteki napot teljesítettek, és a hűvösben is megfelelően működtek az abroncsaik.

A brackley-i bázisú gárda teljesítménye csúnyán visszaesett a nyári szünet előtt, aminek az lehetett a legfőbb oka, hogy a hűvösben nem működtek megfelelően az abroncsok, amiket a BGP 001-es modell nem tudott eléggé felhevíteni.

A csapat az elmúlt időben nagyon keményen dolgozott azon, hogy megoldja ezt a problémát, és az elmúlt versenynek helyet adó Valenciában minden rendben volt ezen a téren, ám nem szabad elfelejteni, hogy nagy volt a forróság a spanyol ringen.

Belgiumban pedig mint mindig, most is hűvös idő fogadta a mezőnyt, így a pénteki edzések igazi próbatételt jelentettek a Brawn számára, ám az akadályokat kiválóan vette a csapat, és Button szerint nem kell attól tartaniuk, hogy ismét előjönnek a gumimelegítési problémák.

“Egyáltalán nincs problémánk a gumik hőmérsékletével ezen a pályán” – mondta a brit pilóta a riportereknek. “Az előrejelzések szerint nem is lesz olyan hideg a hétvége folyamán, és a durva burkolat is segít a helyzeten, így nem gondolom, hogy problémánk lenne.”

“A reggeli edzés egy kicsit frusztráló volt a körülmények miatt, de nem is baj, hogy köröztünk egy kicsit vizes pályán. Az autó a vizes burkolaton is kiválóan megy, aminek szintén nagyon örülök.”

Button csak a 17. helyen végzett, majd’ egy teljes másodperces lemaradásba a tempót diktáló Hamilton mögött, ám elmondta, hogy már a versenybeállításokon dolgoztak, és vélhetően több üzemanyaggal is köröztek, mint ellenfeleik.

“Délután a beállításokkal, illetve azokkal az új elemekkel foglalkoztunk, amiket magunkkal hoztunk erre a versenyre” – magyarázta. “Minden rendben volt, bár még nem vagyok 100%-ig megelégedve az autóval, de szerintem, és bízom benne, hogy vannak dolgok, amiket meg tudunk oldani holnap.”

A bajnokság éllovasa azt is hozzátette, hogy nagyon körültekintőnek kell lenniük a stratégia megválasztásakor, ugyanis komoly veszélyt jelentenek a KERS-szel szerelt autók a rajtnál, így arra kell törekedniük, hogy a lehető legjobb pozícióból vághassanak neki a futamnak.

“A délutáni eredményeket figyelembe véve, a hosszú etapos teljesítményünk jónak mondható, de még dolgoznunk kell az egykörös tempónkon, mivel még nem vagyunk olyan gyorsak egy kör alatt” – folytatta Button, aki szerint a Red Bull előnyben lehet Belgiumban.

“A Red Bullok nagyon gyorsak lesznek. Ez egy kiváló pálya a Red Bull autói számára, így bízom abban, hogy a lehető legközelebb lehetünk majd hozzájuk, és talán lesz esélyünk arra is, hogy elhappoljunk előlük néhány pontot.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!