Friss hírek

Button úgy érzi, megoldották a gumiproblémákat

Jenson Button úgy gondolja, hogy csapatának nem lesznek problémái a gumik megfelelő hőmérsékletre hevítésével a hétvége hátralévő részében, miután egy eredményes pénteki napot teljesítettek, és a hűvösben is megfelelően működtek az abroncsaik.

Jenson Button úgy gondolja, hogy csapatának nem lesznek problémái a gumik megfelelő hőmérsékletre hevítésével a hétvége hátralévő részében, miután egy eredményes pénteki napot teljesítettek, és a hűvösben is megfelelően működtek az abroncsaik.

A brackley-i bázisú gárda teljesítménye csúnyán visszaesett a nyári szünet előtt, aminek az lehetett a legfőbb oka, hogy a hűvösben nem működtek megfelelően az abroncsok, amiket a BGP 001-es modell nem tudott eléggé felhevíteni.

A csapat az elmúlt időben nagyon keményen dolgozott azon, hogy megoldja ezt a problémát, és az elmúlt versenynek helyet adó Valenciában minden rendben volt ezen a téren, ám nem szabad elfelejteni, hogy nagy volt a forróság a spanyol ringen.

Hirdetés
 

Belgiumban pedig mint mindig, most is hűvös idő fogadta a mezőnyt, így a pénteki edzések igazi próbatételt jelentettek a Brawn számára, ám az akadályokat kiválóan vette a csapat, és Button szerint nem kell attól tartaniuk, hogy ismét előjönnek a gumimelegítési problémák.

“Egyáltalán nincs problémánk a gumik hőmérsékletével ezen a pályán” – mondta a brit pilóta a riportereknek. “Az előrejelzések szerint nem is lesz olyan hideg a hétvége folyamán, és a durva burkolat is segít a helyzeten, így nem gondolom, hogy problémánk lenne.”

“A reggeli edzés egy kicsit frusztráló volt a körülmények miatt, de nem is baj, hogy köröztünk egy kicsit vizes pályán. Az autó a vizes burkolaton is kiválóan megy, aminek szintén nagyon örülök.”

Button csak a 17. helyen végzett, majd’ egy teljes másodperces lemaradásba a tempót diktáló Hamilton mögött, ám elmondta, hogy már a versenybeállításokon dolgoztak, és vélhetően több üzemanyaggal is köröztek, mint ellenfeleik.

“Délután a beállításokkal, illetve azokkal az új elemekkel foglalkoztunk, amiket magunkkal hoztunk erre a versenyre” – magyarázta. “Minden rendben volt, bár még nem vagyok 100%-ig megelégedve az autóval, de szerintem, és bízom benne, hogy vannak dolgok, amiket meg tudunk oldani holnap.”

A bajnokság éllovasa azt is hozzátette, hogy nagyon körültekintőnek kell lenniük a stratégia megválasztásakor, ugyanis komoly veszélyt jelentenek a KERS-szel szerelt autók a rajtnál, így arra kell törekedniük, hogy a lehető legjobb pozícióból vághassanak neki a futamnak.

“A délutáni eredményeket figyelembe véve, a hosszú etapos teljesítményünk jónak mondható, de még dolgoznunk kell az egykörös tempónkon, mivel még nem vagyunk olyan gyorsak egy kör alatt” – folytatta Button, aki szerint a Red Bull előnyben lehet Belgiumban.

“A Red Bullok nagyon gyorsak lesznek. Ez egy kiváló pálya a Red Bull autói számára, így bízom abban, hogy a lehető legközelebb lehetünk majd hozzájuk, és talán lesz esélyünk arra is, hogy elhappoljunk előlük néhány pontot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!