Button úgy érzi, partiban lesz Hamiltonnal - F1VILÁG.HU

Button úgy érzi, partiban lesz Hamiltonnal

HIRDETÉS

Jenson Button nem foglalkozik azokkal, akik már most biztosra veszik, hogy csúnyán elvérzik majd a Lewis Hamiltonnal vívott küzdelemben. A bajnoki címvédő tudja, hogy az elején hátrányban lesz, de abban is biztos, hogy behozza lemaradását.

Jenson Button nem foglalkozik azokkal, akik már most biztosra veszik, hogy csúnyán elvérzik majd a Lewis Hamiltonnal vívott küzdelemben. A bajnoki címvédő tudja, hogy az elején hátrányban lesz, de abban is biztos, hogy behozza lemaradását.

Bár megszerezte a bajnoki címet a Brawn GP-vel, Button úgy érezte, új kihívást kell keresnie, így elhagyta csapatát, és az idei évet Lewis Hamilton csapattársaként, a McLaren színeiben kezdi majd meg.

Sokan azonban úgy gondolják, hogy a brit versenyző hatalmas hibát követett el, hogy Hamilton mellé igazolt, ugyanis honfitársa nemes egyszerűséggel ki fogja végezni, legalábbis a Ferrari egykori pilótája, Eddie Irvine szerint.

Button azonban nem foglalkozik ezekkel a feltételezésekkel, és elmondta, hogy most minden erejével a felkészülésre fókuszál, mert tisztában van azzal, hogy az elején egy kis hátrányban lesz csapattársával szemben.

“Nem azt mondom, hogy (Hamilton) nagy előnyben kezdi meg az évet, de egyértelmű, hogy nekem minden új ebben a csapatban” – mondta a brit pilóta a Reutersnek.

“Rengeteg embert meg kell ismernem a csapaton belül, és fel kell mérnem, miként dolgoznak, és ez egy kis időbe fog telni. Azonban fontos számomra, hogy hiszek a képességeimben. Mindössze annyit tudok mondani, hogy izgatottan várom a közös munkát Lewisszal, mert ezt kell tennünk ahhoz, hogy versenyképesek legyünk idén.”

Button azt is hozzátette, hogy kritikusai csak megkönnyítik a helyzetét: “Az igazat megvallva, az életem sokkal egyszerűbb így, mert sokkal higgadtabban készülhetek az idei évre, mintha mindenki azt mondaná, hogy én fogom kinyírni a csapattársamat.”

A brit pilóta azt is elmondta, hogy a csapatváltás sokkal motiváltabbá tette, így még inkább azon lesz, hogy megvédje bajnoki címét, és ismét diadalt arasson az F1-ben.

“Talán, ha maradtam volna, akkor nehezebb lenne megszereznem a második bajnoki címet” – magyarázta. “Talán nem lennék ennyire motivált. Azonban a csapatváltás miatt igazán motivált vagyok, és ez segítségemre lehet az idei évben.”

“Ez egy olyasvalami, ami izgatottá tesz, és mindent el fogok követni annak érdekében, hogy sikerüljön elérnem ezt a csapattal. Minden eddiginél motiváltabb vagyok, hogy jól teljesítsek az idei évben. Sokkal nyugodtabbnak értem magam, biztosabb vagyok a képességeimben, és abban, ahogy a csapattal dolgozom.”

Hirdetés

A McLaren újdonsült versenyzője azonban azért is várja már nagyon az idei évet, hogy ismét megmérkőzhessen a három év kihagyás után, a Mercedes GP színeiben visszatérő Michael Schumacherrel.

“Úgy gondolom, hogy ez lenyűgöző a sport számára” – folytatta Button. “Az, hogy négy világbajnok is lesz a mezőnyben, és köztük van az is, aki mindenkinél többet begyűjtött a Forma-1-ben, fantasztikus dolog.”

“Ez egy igazán szokatlan döntés volt Michael részéről, de biztosan megvoltak rá az okai… Már alig várom, hogy felvehessem vele a harcot az idei bajnokságban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!