Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Button úgy véli, esélyes a győzelemre

A Forma-1 korábbi világbajnoka, Jenson Button úgy véli, a második helyről rajtolva reális esélyei vannak arra, hogy megnyerje a délutáni Monacói Nagydíjat.


A Forma-1 korábbi világbajnoka, Jenson Button úgy véli, a második helyről rajtolva reális esélyei vannak arra, hogy megnyerje a délutáni Monacói Nagydíjat.

A McLaren versenyzője jól szerepelt a szombati időmérőn, hiszen Sebastian Vettel mögött másodikként végzett, így jó pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását.

Button elmondta, habár tudja, hogy nehéz előzni a szűk utcai pályán, véleménye szerint van esélye a győzelemre.

„Bár Monacóban nagyon nehéz előzni, valójában csak egy ember van nálam, aki jobb helyről indulhat a versenyen. Itt minden megtörténhet. A futam 78 körös” – mondta Button vasárnap délelőtt.

„Valójában nem igazán tudom, hogy alakul majd a stratégia – egy, kettő, esetleg három kiállás lesz? Melyik gumit rakjuk fel és mikor? Izgalmas versenynek ígérkezik. Ez nem egy szokásos futam, ahol megállsz a 40. körben, felraksz egy új szettet és mész tovább.”

Button hozzátette, nagyon elégedett volt az MP4-26-os konstrukció időmérős teljesítményével, mely rendkívül gyorsan lavírozott Monte-Carlo utcáin.

„Nagyon jól éreztem magam az autóban, magabiztos voltam, ez pedig olyasvalami, amire igazán szükség van egy ilyen pályán. Szerintem kedvez az én stílusomnak.”

„Úgy vélem, mindketten megpróbáltunk minél több leszorítóerőt rakni az autó elejére. Kicsit küszködtem ezzel a lassú kanyarokban, de az időmérőn egyre jobb és jobb lett. A Q2-ben hibáztam egy kicsit, a Q3-ban viszont úgy érzem, remek kört raktam össze, és valójában négy mért körre elegendő üzemanyag volt az autóban. És az első körben értem el a legjobb időt.”

„A másodikban fél másodperc lemaradásom volt az első szektorban, és az ember nem tud gyorsabb lenni egy körben, ha már az első szakaszon nagy a hátránya.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!