Button újabb előrelépést vár a Hondától - F1VILÁG.HU

Button újabb előrelépést vár a Hondától

Jenson Button szerint a Honda újabb előrelépést érhet el a hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon, miután az új fejlesztéseknek köszönhetően a japán gárda megszerezte idei első világbajnoki pontját Franciaországban.

Jenson Button szerint a Honda újabb előrelépést érhet el a hétvégén megrendezésre kerülő Brit Nagydíjon, miután az új fejlesztéseknek köszönhetően a japán gárda megszerezte idei első világbajnoki pontját Franciaországban.

A Honda egy átdolgozott versenygéppel érkezett meg Magny-Cours-ba, és bár a fejlesztések nem hozták meg az átütő sikert, a csapat úgy gondolja, jó irányba halad a munka és idővel ismét visszatérhetnek az élmezőnybe.

Button is biztos benne, hogy ha csapata ki tudja javítani az apróbb hibákat, és javítani tud az autó időmérőn nyújtott teljesítményén, akkor jól szerepelhetnek majd a szezon hátralévő részében.

“Jó az alapunk, és a hétvégén ismét előrelépést érhetünk el Silverstone-ban” – mondta Button. “Bízom benne, hogy meg tudjuk tartani lendületünket, és folyamatosan fejlődünk majd a szezon hátralévő részében. Harminc másodperccel voltunk Lewis mögött, aki a harmadik helyen futott célba, ami nem rossz eredmény.”

“Normális esetben két kör és harminc másodperc a lemaradásunk Hamiltonnal szemben. Elégedettek vagyunk az eredménnyel, és bízunk benne, hogy Silverstone-ban is hasonlóan szerepelhetünk majd, amire minden esélyünk megvan, hiszen az angol ring karakterisztikája nagyban hasonlít a francia pályáéra. A nagy sebességű szekciókban remekül megy az autó, és Silverstone bővelkedik az ilyen részekben” – folytatta a brit versenyző, aki szerint a lassú szekciókban kell még javulniuk.

“Még nem megfelelő az autónk egyensúlya, jobbak is lehetnénk. Ha sikerül összeraknunk a csomagunkat, és javítani tudunk az egyensúlyon, akkor ismét előrébb kerülhetünk. Sok időt vesztünk a fékzónákban, az autó teljesítménye nem elég egyenletes a lassú szekciókban. Ez az a terület, ahol mindenképpen javulást kell elérnünk, és ezt szerintem könnyedén meg is tudjuk tenni.”

“Már jó ideje ezen dolgozunk. Most azonban sikerült végre pontot szerezni, ami hatalmas motivációt adott az egész csapatnak. Sokat fejlődtünk, de nyilván ez nem tűnt fel senkinek, mert mások sem tétlenkedtek. Visszatérve Európába, mindenki új csomaggal érkezett Magny-Cours-ba, de úgy gondolom, hogy a következő versenyen sokat hozhatunk majd a többieken.”

Annak ellenére, hogy Button a tavalyi szezon utolsó felében mindenkinél több pontot szerzett, idén borzalmasan teljesít a Honda gyengélkedésének köszönhetően. A brit pilóta jelenleg a bajnokság tizenhetedik helyén áll, egy pontjával,de bízik benne, hogy javulni fog a helyzet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!