Button: Változékony időben még a McLaren is nyerhet

Péntekre és szombatra nagy mennyiségű esőt jósolnak Kanadába, ami ha kitart vasárnapra is, akkor Jenson Button szerint az egyébként nem túl acélos McLarennek is van esélye a futamgyőzelemre.


Péntekre és szombatra nagy mennyiségű esőt jósolnak Kanadába, ami ha kitart vasárnapra is, akkor Jenson Button szerint az egyébként nem túl acélos McLarennek is van esélye a futamgyőzelemre.

Montrealban a McLaren amúgy is jól szerepelt az elmúlt években, a legutóbbi három évben megnyerték a futamot, tavalyelőtt éppen Button révén.

„Meglátjuk mi lesz most, de a McLaren itt általában jó. Most is nyerhetünk, ha változékony lesz az idő hétvégén. Most úgy tűnik, hogy pénteken és szombaton ez így is lesz, de vasárnap már kevésbé.”

„Nem hinném, hogy a legutóbbi versenyekhez képest egy másodpercet javulunk majd, de remélhetőleg jobbak leszünk itt. Új elemek is vannak az autón, ezeknek is segíteniük kell”- támasztotta alá érvekkel is optimizmusát a brit, azt azonban nem tudta megmagyarázni, hogy csapatának miért fekszik annyira a kanadai pálya.

„Igen, esőt szeretnék vasárnapra is, de ha csak pénteken és szombaton esik, akkor is érdekessé válhatnak a dolgok. Szerintem az mindig jó, ha változatosak a körülmények. Remélhetőleg most is így lesz.”

„Mindenki mondhatja, hogy az esőben nyerhet, mert a körülmények ilyenkor lehetővé teszik ezt. Ha a valós sebességet vesszzük alapul, akkor még nem a legjobbak az esélyeink, de ha változatosak a körülmények, akkor mindjárt más a felállás. A pálya karakterisztikája is egyedi, és ha még az időjárás is változékony lesz alacsony hőmérséklettel, akkor mindannyiunk számára igazán furfangos feladvány lesz tökéletes beállításokat találni a hétvégére”- folytatta a Motorsport-Total.com munkatársának nyilatkozó Button.

Az áttörés ugyan még várat magára, de a McLaren a gyenge kezdés után fokozatosan javul, aminek Button szerint Monacóban is egyértelmű jelei voltak, még akkor is, ha ezt az eredmény nem is tükrözte. „Fejlődünk, de nehéz helyzetben vagyunk, mert az élmezőny nagyon versenyképes, és mindannyian folyamatosan javulnak. Arra törekszünk, hogy a többieknél nagyobb mértékű javulást érjünk el.”

A McLarennél mindenkit motivál, hogy az idei évet se zárják győzelem nélkül, amire a pilóta szerint meg is van minden esélyük. „Fontos számunkra, hogy minden évben legyen futamgyőzelmünk. Bár nem látjuk előre a jövőt, de pozitív érzéseim vannak ezzel kapcsolatban, mert folyamatosan javulunk. Ha megnézzük a statisztikákat, akkor azok alapján is kell még futamot nyernünk idén.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!