Button villantott, Hamilton bukdácsolt Barcelonában - F1VILÁG.HU

Button villantott, Hamilton bukdácsolt Barcelonában

HIRDETÉS

Az újonnan megalakult Brawn GP brit versenyzője, Jenson Button végzett az élen az e heti tesztprogram harmadik napján Barcelonában, ahol egy teljes másodpercet vert a többiekre. Massa a második helyre hozta be a Ferrarit, míg Hamilton kicsúszott, és az utolsó lett.

Az újonnan megalakult Brawn GP brit versenyzője, Jenson Button végzett az élen az e heti tesztprogram harmadik napján Barcelonában, ahol egy teljes másodpercet vert a többiekre. Massa a második helyre hozta be a Ferrarit, míg Hamilton kicsúszott, és az utolsó lett.

Jenson Button tovább folytatta szárnyalását a katalán ringen, ahol már a nyitónapon is brillírozott. A brit pilóta 1:19.127-es idejével csúnyán elverte a többieket, akik még 1:20 alá sem tudtak bemenni a mai tréningen.

A Brawn GP versenyzője vélhetően kevés üzemanyaggal, időmérő körülmények között teljesítette leggyorsabb körét, de az eddigi eredmények azt mutatják, hogy a Mercedes motorral szerelt BGP 001-es modell a hosszú etapokon, megtankolva is gyors.

Button a teszt első napján is remekelt, az edzés javarészében ő állt az élen, majd végül a negyedik pozícióban végzett, míg csapattársa, Rubens Barrichello tegnap a harmadik lett.

Ross Brawn szerdán elmondta, hogy nem lepte meg az új autó kezdeti sebessége, ugyanis a Honda rengeteg energiát fektetett 2009-es programjába, mielőtt még december elején bejelentette volna visszavonulását.

“Tizenöt hónap munkája van az idei autóban” – mondta a szakember. “Azt mondtuk, beáldozzuk a tavalyi évet, hogy már korán erre az autóra koncentrálhassunk. Amit most látunk, az hűen bizonyítja azt, amit mondtunk, hogy tenni fogunk.”

A második helyen Felipe Massa végzett, aki egy verseny-szimulációt hajtott végre a Ferrari színeiben. A brazil pilóta számára azonban nem volt felhőtlen a körözés, mert a délután folyamán egy hidraulikus probléma miatt megállt alatta az autója.

A harmadik a BMW Sauber lengyel pilótája, Robert Kubica lett, akit Timo Glock (Toyota), és Fernando Alonso (Renault) követett a negyedik, illetve az ötödik helyen.

A McLaren számára tovább folytatódott a rémálom. Miután Heikki Kovalainen az elmúlt két nap az utolsó pozícióban végzett, sokan arra számítottak, hogy Lewis Hamilton majd megmenti a wokingiak becsületét, és közelebb kerül az élmezőnyhöz.

Igen ám, de a brit pilóta sem találta a fogást a módosított aerodinamikai csomaggal ellátott autón, mellyel volt egy kicsúszása a délután folyamán, és végül 2.5 mp-s hátrányban Button mögött, szintén a tabella alján landolt.

Hirdetés

Teszteredmények, Barcelona, 3. nap:

 1.  Button        Brawn-Mercedes       (B)  1:19.127  124
 2.  Massa         Ferrari              (B)  1:20.168  109
 3.  Kubica        BMW Sauber           (B)  1:20.217  109
 4.  Glock         Toyota TF109         (B)  1:20.410   99
 5.  Alonso        Renault R29          (B)  1:20.863  107
 6.  Vettel        Red Bull-Renault     (B)  1:21.165  102
 7.  Rosberg       Williams-Toyota      (B)  1:21.324   89
 8.  Fisichella    Force India-Mercedes (B)  1:21.545   97
 9.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari   (B)  1:21.569  140
10.  Hamilton      McLaren-Mercedes     (B)  1:21.657   82

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!