Friss hírek

Buttonnak fogalma sincs arról, hogy dönt a McLaren

A McLaren Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Jenson Button csütörtökön a Sky Sports televíziónak nyilatkozva elárulta, még gőze sincs arról, hogy jövőre maradhat-e a patinás angol istállónál.


A McLaren Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Jenson Button csütörtökön a Sky Sports televíziónak nyilatkozva elárulta, még gőze sincs arról, hogy jövőre maradhat-e a patinás angol istállónál.

A McLaren várhatóan mai igazgatósági ülésén hoz döntést arról, Button, avagy a feltörekvő ifjonc, Kevin Magnussen lesz-e a csapathoz visszatérő Fernando Alonso csapattársa 2015-ben.

Button mellett szólnak az évek, hiszen a mezőny legrutinosabb tagjának számít már jó ideje, Magnussen azonban hosszabb távon értékesebb lehet a McLaren számára.

„A McLarennél akarok versenyezni jövőre” – mondta Button ma a Sky Sports Newsnak, amikor arról faggatták, mik a kilátásai.

„A Forma-1-ben akarok maradni. De még nem tudok válaszolni erre a kérdésre. Azt hiszem, mindannyiunk érdeke, hogy mihamarabb kiderüljön. Ha jövőre is a Forma-1-ben leszek, akkor egy izgalmas kihívás vár rám az új motorok, illetve az új éra miatt. Ha nem, más izgalmas kihívások után nézek, amikre koncentrálhatok – szóval nem lesz okom az aggodalomra.”

„De ahogy már mondtam, most már jó lenne, ha kiderülne, mi a helyzet.”

Amikor a 2009-es év legjobbját Fernando Alonsóról kérdezték, azt mondta, szívesen dolgozna a spanyol világbajnokkal.

„Ami azt illeti, még nem jelentették be, hol versenyezhet jövőre, szóval nem akarok a dolgok elébe menni. De Fernando egy hihetetlenül tehetséges versenyző, egy nagyon intelligens pilóta, ami olykor veszélyes lehet. Egy olyan srác, akivel együtt dolgozni és aki ellen versenyezni óriási kihívás lenne – elvégre le kell győznöd a csapattársad. Ő egyike azoknak, akik ellen imádtam versenyezni az évek során.”

A brit hozzátette, bárhogy is dönt a McLaren, tudomásul veszi.

„Tiszteletben tartom a döntést, bármi is legyen az. Remek pályafutásom volt a Forma-1-ben, amit persze szívesen folytatnék. Az idei évet is nagyon élveztem, és szerintem remek alapjaink vannak egy fényesebb jövőre. Rengeteg új kihívás várhat ránk az új csomag miatt, de ez egy nagyon izgalmas kihívás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!